''Pravda za Davida'': Demant izjave Filipa Ćuluma

Članovi grupe Pravda za Davida poslali su demant izjave Filipa Ćuluma, koji prenosimo u cjelosti.

"Prema saznanjima članova grupe Pravda za Davida a obzirom na današnje saopštenje Filipa Ćuluma u Nezavisnim novinama, Filip Ćulum nije osoba bez policijskog dosijea.
Prije cca 2 mjeseca je učestvovao u tuči u kojoj je najmanje jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede. Takođe, prošle godine je ista osoba imala fizički obračun i sa pokojnim Davidom Dragičevićem.
Velo sumnje koju njegova izjava baca na njegovog rođaka Nikolu Ćuluma očigledno ima namjeru da prikrije istinu koja se dogodila te noći.
Prema posljednjim snimcima koji su se pojavili u javnosti i na kojima se jasno može vidjeti da je David Dragičević u centru grada bio u periodu od 2:20 do najmanje 2:34, dok dotični Filip Ćulum alibi za to veče ima samo do 2:00 do kada je bio na radnom mjestu.
Ukoliko je zaista siguran u svoju nevinost u ovom slučaju postavlja se pitanje zašto, kao i njegov rođak Nikola Ćulum, koji je sa roditeljima bio u kući Davora Dragičevića i sljedećeg dana se pojavio na trgu i pred okupljenim građanima izjavio da nije kriv.
Filip Ćulum navodi da je slao poruke ocu pokojnog Davida očekujući od njega da ga on pozove na razgovor.
Obzirom da sam izjavljuje u pismima upućenim na adrese najviših institucija Republike Srpske da mu je život ugrožen, smatramo da je svu tu agoniju davno mogao prekinuti iskrenim i istinitim iskazom roditeljima pokojnog Davida ali i policiji", navodi se u demantu.
Podsjećamo, Filip Ćulum poslao je danas otvoreno pismo predsjedniku RS Miloradu Dodiku, premijeru Željki Cvijanović, ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i Okružnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, sa zahtjevom da ga zaštite, jer, kako ističe, nije kriv za smrt Dragičevića. Pismo možete pročitati OVDJE.
glasbanjaluke.net
 

Tagovi: