Ekipa KKI ''Vrbas'' danas putuje u Španiju na fajnal-for Evrolige

Ekipa KKI ''Vrbas'' danas kreće za Španiju, gdje će učestvovati na ''Final-Four Eurolige''.

''Očekivanja su velika. Nadamo se da ćemo dostojanstveno predstavljati Banjaluku, Republiku Srpsku, i Bosnu i Hercegovinu. Zahvaljujemo se predsjedniku RS Miloradu Dodiku, predsjednici Vlade RS Željki Cvijanović, gradonačelniku Igoru Radojičiću, Tvornici obuće ''Bema'', Miroslavu Janjaninu, direktoru GP "Krajina" Borku Đuriću i direktorici Elektrokrajine Seki Kuzmanović, koji su nam omogućili ovaj put u Španiju. Nismo željeli da uključujemo humanitarni broj za skupljanje sredstava, da ne bismo uzeli dio kolača od onih kome je to potrebnije", kažu u "Vrbasu" i poručuju da se nadaju uspjehu u Španiji.

Posebno se, dodaju, zahvaljuju ekipi domaćina Španiji, koja im je omogućila da naknadno uplate sva potrebna sredstva, kao i prevozniku.

KKI "Vrbas" je u subotu odigrao derbi kola lige BiH protiv ekipe KIK "Sana" iz Sanskog Mosta. "Vrbas" je pobjedio rezultatom 74:62.

"Ovom pobjedom smo četiri kola prije kraja osigurali titulu šampiona za 2017/2018 sezonu koju smo dodali titulama NLB lige i kupu BiH", naveli su u timu.

 

 

Tagovi: