SDS odbacuje optužbe: Tabloidna vijest o rušenju vlasti uoči skupa podrške

Srpska demokratska stranka odbacuje sve navode koje je u petak objavio beogradski tabloid ''Alo'' u kojima se govori o novom tajnom planu Saveza za promjene s ciljem totalne destabilizacije aktuelne vlasti i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, navodi se u saopštenju za javnost ove stranke.

U stranci navode da se u tabloidnoj vijest pominje velika strana obavještajna služba, dio Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH i pojedinci iz Saveza za promjene, a potom optužuje opozicija u Republici Srpskoj da za rušenje aktuelne vlasti koristi i tragičnu smrt mladog Banjalučanina Davida Dragičevića.

"SDS podsjeća da je ova vijest objavljena dan prije masovnog okupljanja građana na banjalučkom Trgu Krajine koji traže pravdu za nastradalog Dragičevića. Očigledno je da se vlast u Republici Srpskoj plaši ovog okupljanja i onoga što građani Banjaluke i Republike Srpske bezmalo mjesec dana pitaju: kako je nastradao David Dragičević? Građani postavljaju to pitanje bez pozivanja na nasilje i ne postoji nijedan razlog da se bilo ko optuži za rušenje ustanova Republike Srpske putem skupa", saopšteno je iz SDS.

Tagovi: