Tadić: Razgovaramo sa DNS-om o ujedinjenju

Predsjednik Narodne stranke Ognjen Tadić tvrdi da su u toku ozbiljni razgovori o ujedinjenju Narodne stranke i Demokratskog narodnog saveza, te da bi konačna forma trebalo da bude poznata do početka maja.
Tadić je objasnio da se sa DNS-om razgovaralo o nekoliko predviđenih modela udruživanja političkih snaga – od toga da to bude međusobna podrška preko koalicione saradnje, pa do ujedinjenja dva politička subjekta.
“Sve ostale stvari su još na stolu i čekaju odluke organa obje stranke. Sve će biti jasnije u narednom periodu, a konačnu formu dobićemo do početka maja”, rekao je Tadić.
On kaže da je od osnivanja Narodne stranke i traženja političkog prostora za njeno djelovanje, DNS najbliži politički subjekt koji je pokazao veliko interesovanje za saradnju.
“Za sada nismo usaglašavali konkretna politička pitanja da bi se moglo reći da je to neposredan razlog, ali smo puno govorili o projekcijama budućnosti, posebno nakon Opštih izbora 2018. godine, uz visok stepen saglasnosti o tome kako će izgledati političko stanje u Republici Srpskoj i šta je potrebno uraditi kako bi ono bilo kvalitetnije”, zaključio je Tadić.

Tagovi: