Istinita ljubavna priča: Biciklom od Indije do Švedske da bi bio sa ženom koju voli

U Indiji roditelji imaju običaj da po rođenju deteta pozovu astrologa da im kaže kakva sudbina očekuje dete. Njegovim roditeljima rečemno je da će im sin oženiti bogatu ženu koja živi daleko...

Pradiumna Kumar Mahanadia rođen je u siromašnoj kasti u Indiji, a kad je upoznao mladu Šveđanku, odmah se zaljubio u nju i nije nije mu bilo teško da zbog nje biciklom pređe čak 3,600 kilometara. Pradiumna je odrastao u udaljenom selu u Indiji koje je inspirisalo Radjarda Kiplinga da napiše roman „Knjiga o džungli" i nije imao šanse da pobegne od diskriminacije i siromaštva.

Ipak sudbina je htela da upozna bogatu Šveđanku zbog koje je krenuo na epsko putovanje, a tako je i ispunio proročanstvo koje mu je dodeljeno po rođenju, prenosi „Nacionalna geografija".

U Indiji roditelji imaju običaj da po rođenju deteta pozovu astrologa da im kaže kakva sudbina očekuje dete. Na iznenađenje roditelja, astrolog je za Pradiumna rekao da neće stupiti u unapred uređen brak kao i da će njegova žena biti iz daleke zemlje, da će biti bik u horoskopu, vlasnik šume i muzičarka koja svira flautu. Kad je bio mladić Pradiumna se bavio uličnim slikarstvom u Delhiju i dobio je stipendiju za studije slikarstva. Crtanje po pločnicima omogućilo mu je da upozna Valentinu Terješkovu, rusku astronautkinju, kao i Indiru Gandi, ali i najvažniju osobu u njegovom životu, svoju buduću ženu Šarlot fon Šedvin. Govoreći o svojoj ženi Pradiumna se jasno seća datuma kad je prvi put ugledao, kao i toga da mu je pri sledećem susretu rekla da je bik u horoskopu i da svira flautu. Kada su se sreli treći put, Pradiumna je rekao Šarlot da će je oženiti, a pošto se i on njoj dosta svideo, predložila je da posete njegovo selo. Tamo je upoznala njegovu porodicu i sprovedena je plemenska ceremonija njihovog venčanja.

Bili su zajedno 2 ili 3 nedelje kad je ona morala da se vrati kući. Godinu i po dana su se dopisivali, a onda je on rešio da proda sve što ima i kupi bicikl kojim će otići do nje. Zaljubljeni mladić je imao i malo sreće, pa se dešavalo da mu put olakšaju kamiondžije koje su ga prevozile određeni deo puta. Većinom je spavao pod otvorenim nebom, u vreći za spavanje, a nekad bi mu ljudi ponudili smeštaj u zamenu za portrete koje bi napravio. Pradiumna priča i da je upoznao dosta ljudi, tada hipika, koji su mu davali hranu i instrukcije kako da se snalazi.

Najveća prepreka na njegovom putu, kaže, bila su njegova razmišljanja i sumnje. Danas su Pradiumna i Šarlot u braku preko 40 godina, a on tvrdi da je recept za srećan i uspešan brak ostaviti svoj ego napolju kad se dođe kući.  

Novosti.rs

Tagovi: