Prigradske linije za Stričiće idu novom trasom

Na zahtjev MZ Stričići, Odjeljenje za saobraćaj i puteve izvelo je radove na proširenju lokalnog puta  Pajići – Božići – Lokvari – Sladojevići (tzv. Goranov put), i od ponedjeljka 16. aprila, postojeće linije prigradskog prevoza putnika koje saobraćaju za Stričiće (Banja Luka – Stričići – Lokvari – Gornji Lusići i Banja Luka – Pavići- Stričići – Lokvari – Gornji Lusići) će, nakon stajališta Vrbe, skrenuti u zaselak Božići i saobraćati do Lokvara nakon čega nastavljaju trenutnom trasom. 

U zaseoku Božići će biti četiri stajališta i to Božići, Gatarići, Sladojevići i Dubica.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da će navedena korekcija trase u početku biti eksperimentalna, i to do 13. maja ove godine. Vrijeme polazaka iz  Banje Luke i iz Gornjih Lusića ostaje nepromijenjeno.

Podsjećamo, radovi na proširenju ovog lokalnog puta su izvođeni tokom 2017. godine, u okviru tekućih radova održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva. Prilikom izvođenja radova proširen je dio makadamskog  puta u dužini od 1.600 metara,  na širinu od oko pet metara. Vrijednost ovih radova iznosila 38.000 KM. U aprilu ove godine izvršeni su dodatni radovi na pomenutom putu, kako bi se stvorili uslovi da tim putem saobraća linija prigradskog prevoza putnika.

 

Tagovi: