Prepuna sala na premijeri predstave ''Mala iz Graca, ja iz Bajinaca''

Centar za kulturu i sport Srbac u saradnji sa Mjesnom zajednicom Bajinci organizovao je u subotu 31. marta po prvi put izvođenje pozorišne predstave u ovom selu a radilo se o komediji ''Mala iz Graca, ja iz Bajinaca'' u izvođenju banjalučkog Dis Teatra.

Predstava je odigrana u sali bivšeg Trikoa koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

U predstavi glume Miodrag Lepir i Ognjen Bogdanović a u realizaciji predstave učestvuje i Novica Bogdanović. U pitanju je duhovit tekst o momku koji je proputovao svijet, a završio je kao neko ko naplaćuje toalet u selu. U taj toalet „igrom sudbine“ ulazi jedan kompjuterski genije i hoće tu da se ubije. Radnja ove komične predstave se dešava u Razboju.

Glumac Miodrag Lepir, koji vodi porijeklo iz ovog sela, rekao je da je prijatno iznenađen odzivom mještana a naročito reakcijama na predstavu.

“Ovo je bila premijera naše predstave iako smo imali tri praizvedbe na kojima smo ovaj pozorišni komad prvi put prezentovali javnosti, i to u Derventi, Drvaru i Milićima. Na ovaj način smo testirali kako će publika odreagovati na određene gegove, ali je i na ovim izvođenjima bila odlično primljena. Premijera je bila u Bajincima, a zadnje izvođenje će biti upravo u Gracu”, rekao je Lepir.

Po njegovim riječima, prvobitni naziv predstave je bio “Mala iz Linca, ja iz Čelinca”, ali je u dogovoru sa rediteljem odlučeno da se promijeni u sadašnji naziv.

Prisutnoj publici obratio se predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bajinci, Nikola Dumonić, koji je izrazio zadovoljstvo što se pored brojnih medijskih objava o poplavama o Bajincima čuju lijepe vijesti i iz oblasti kulture.

Premijeri predstave prisustvovao je i načelnik opštine Mlađan Dragosavljević koji je pohvalio ideju da se kulturna dešavanja sve više počinju širiti i na ruralna područja.

“Naša želja je da u mjesnim zajednicama bude dosta ovakvih dešavanja i drago mi je što su i mještani odlično prihvatili ovu ideju i odazvali se u velikom broju”, rekao je načelnik Dragosavljević.

(Opština Srbac)

Tagovi: