Pravdu za Davida tražili i u Srpcu

Nekoliko desetina Srpčana i pored loših vremenskih uslova okupilo se večeras  ispred Doma kulture  u o vom gradiću  da na dostojanstven način  iskaže  solidarnostr sa roditeljima pokojnog  Davida Dragičevića u nastojanju da  dodju do istine o smrti svoga sina. Hoćemo pravdu za Davida.

Kako javlja dopisnik BN-a, misteriozna smrt ovog mladog Banjalučanina duboko je potresla i gradjane Srpca, a posebno roditelje koji su  nakon ovog nemilog dogadjaja zabrinuti za sigurnost  svoje djece.




Okupljanje je organizovano spontano, bez ičijeg uticaja ili režije, uglavnom putem društvenih mreža,  a  učesnici su jasno dali do znanja  da se politiika ne smije miješati niti ovu tragediju koristiti u političke svrhe. Bilo bi to sramno i nemoralno.

„Svaki normalan čovjek mora  dići svoj glas protiv nepravde i nesigurnosti, jer  mnogo je nerasvjetljenih  i nekažnjenih nasilja, ubistava i  dogadjaja  da bismo mogli biti mirni“, kaže jedan mladi  otac. Dugi dodaje da želi živjeti  u sigurnoj državi, bez straha da li će mu se dijete bez posljedica vratiti iz škole ili iz disko-kluba.



Učesnici  ptotestnog skupa, medju kojima je bilo i mladih, pa čak i djece, palili su  svijeće i molili se za pokojnog Davida.

Tagovi: