Odbojkašice Maglića prvi put šampionke Republike Srpske

Odbojkašice ''Maglića'' iz Foče savladale su sinoć ''Inovu'' iz Banjaluke sa 3:1 u setovima, čime su u posljednjem prvoligaškom kolu uspjele da preteknu Banjalučanke na tabeli i prvi put u istoriji osvoje titulu prvaka Srpske.

Fočankama je bila potrebna pobjeda od 3:0 ili 3:1, dok su gošće morale da osvoje najmanje dva seta da bi zadržale prvo mjesto.

U grotlu fočanske dvorane, Banjalučanke su se držale dobro u prva dva seta u kojima se vodila izjednačena igra, prvi je dobio Maglić sa 25:22, a drugi nakon velike drame Inova sa 34:32.

Fočanke tada, nošene ogromnom podrškom sa tribina, "dodaju gas" i naredna dva seta ubjedljivo rješavaju u svoju korist 25:12 i 25:14 za prvu titulu i prvi plasman u Premijer ligu BiH.

Trener Inove Dario Savović ističe da je pobijedila odbojka.

"Ovo se rijetko viđa, ovakav ambijent, ovoliko navijača. Čestitam Magliću, naročito treneru Vladi Vukoviću, koji je to znao na kraju da zaokruži. Mi smo mlada ekipa, a Fočanke su tri godine zaredom u vrhu i presudilo je iskustvo, ali i podrška publike", rekao je Savović.

Junak meča bila je osamnaestogodišnja Marina Kapuran, primač domaće ekipe.

"Publika nam je bila sedmi igrač i hvala im mnogo, a čestitam i Inovi na odličnoj igri. Nije mala stvar igrati za prvaka države, imala sam dodatni adrenalin i prezadovoljna sam kako sam odigrala. Ponosna sam sobom, svojim igračicama i trenerom", rekla je Kapuran.

Trener "Maglića" Vlado Vuković zahvalio se igračicama na istorijskom uspjehu, ali i fočanskoj publici.

"Premijer liga BiH je druga dimenzija i nadam se da će podrška opštine i privrednika biti puno veća da bismo mogli da se adekvatno pojačamo za taj nivo takmičenja", rekao je Vuković.

"Maglić" i "Inova" su takmičenje završili sa istim brojem bodova, a titulu Fočankama donio je bolji set količnik.

Tagovi: