Sto hiljada evra za trku ''Beograd-Banjaluka'' na kanalu ''Eurosport''

Biciklistička trka ''Beograd – Banjaluka'' mogla bi već ove godine da se nađe na kanalima Eurosporta, a da bi se našla na kanalu jedne od najpoznatijih sportskih televizija potrebno je izdvojiti 100.000 evra.

Direktor prodaje Eurosporta za jugoistočnu Evropu najvećeg evropskog sportskog satelitskog kanala Nikolas Ponselo boravio je u Banjaluci, gdje se sastao sa čelnicima trke, ali i s pomoćnikom ministra Ministarstva porodice, omladine i sporta RS Draganom Jaćimovićem,

S obzirom na to da je do trke ostalo četrdesetak dana, tehnički ne bi bilo moguće u tako kratkom roku obezbijediti uslove za direktan prenos koji košta 150.000 evra bez produkcije, ali postoji mogućnost da se emituju dva sažetka po 25 minuta po završetku etapa 28. i 29. aprila, dok bi mjesec ranije nekoliko puta dnevno bila prikazivana najava trke, što bi koštalo 100.000 evra.

"Vjerujem da će organizatori pronaći model da zarade, jer je Eurosport magnet za sve potencijalne sponzore, tako da ova cifra nije velika koliko se čini na prvi pogled. Sažeci bi bili lijep prvi korak", rekao je Ponselo.

I Kuvalja smatra da bi trka na Eurosportu imala veliki značaj i to ne samo sportski.

"Godinama se trudimo da napredujemo, a interesovanje Eurosporta je veliko priznanje za naš rad. Bila bi velika stvar da odmah krenemo u realizaciju, a za tako nešto trebaće nam još veća podrška svih institucija i sponzora. Ovo je odlična šansa za predstavljanje Srpske u svijetu, naših turističkih potencijala i prirodnih ljepota", rekao je Kuvalja.

Start prve etape je u Beogradu 28. aprila, a cilj će biti u Bijeljini ili Brčkom. Teslić je potvrdio da će biti domaćin druge etape, a cilj ce kao i prethodnih godina biti najveći grad Srpske.

Kako je trka od ove godine u prvoj kategoriji, očekuje se dolazak mnogo boljih ekipa, a za sada su učešće potvrdili profesionalni timovi iz Rusije i Italije, Gazprom i Bardijani.

(Derventa Cafe)

Tagovi: