Kokoš snijela jaje s dobitnim brojevima lota

Dosta Komljenović, mještanka Ćele kod Prijedora, još žali što nije bila uporna i poslušala svoju kokoš ''kladioničarku'' i odigrala dobitnu kombinaciju brojeva na lotu plus, koje joj je ova ''poslala'' na jajetu koje je snijela. Da jeste, dobro bi popravila svoj kućni budžet, a kokoš, koju odmila, zbog ćube na glavi, zovu Kaporka, pošteno nagradila.

"Za nju samu bih napravila kokošinjac. Da uživa", šali se Dosta, koja jaje, na čijem su vrhu brojevi, ljubomorno čuva i pokazuje zainteresovanima.

Kako kaže, na vrhu jajeta bilo je nešto išarano. Pokušala je to očistiti, ali nije išlo. Onda je ugledala brojeve.

"Bilo ih je šest i lijepo su se mogli razaznati, trojka, devetka, šestica… Nazvala sam sina i ispričala mu šta sam našla. Niko od nas nije sujevjeran, ali sam poslušala savjet i odigrala loto. Suprug je uplatio listić, ali običnu kombinaciju. Još je dodao četvorku i, nažalost, nisam ništa dobila", govori Dosta.

  Neobično jaje na kojem su “ispisani” brojevi
Na to je potpuno zaboravila da bi nekoliko dana poslije brojevi s jajeta, onog istog koje je snijela kokoš kaporka, bili izvučeni u džekpotu. I nije bilo dobitnika.
"Nije mi bilo lako kad sam to vidjela, ali šta da se radi, idemo dalje. Redovno ćemo igrati istu ovu kombinaciju pa ko zna, možda nam se i posreći, a možda Kaporka snese još jedno jaje s novim dobitnim brojevima. Čuda se ipak dešavaju", s osmijehom kaže Dosta.

Dnevni avaz

Tagovi: