Za uzgoj marihuane sedam godina zatvora

Okružni sud u Banjaluci osudio je Zorana Mikića (49) iz Srpca na sedam godina zatvora jer je na seoskom imanju u Malom Razboju instalirao laboratoriju u kojoj je uzgojio 501 stabljiku indijske konoplje, od koje se dobija marihuana.

U presudi se navodi da je Mikić marihuanu uzgajao tokom 2014. godine zajedno sa svojim ujakom Vojom Balabanom, koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na dvije godine zatvora.

Laboratoarija je tokom 2014. godine instalirana na tavanu kuće i šupi, koje je Mikić koristio, a vlasništvo su njegovog strica M. M. Drogu je proizvodio do septembra, kada je otišao da radi u Njemačku, a uzgoj droge prebacio je na svog ujaka Balabana. Laboratorija je otkrivena početkom oktobra te godine i u njoj je pronađeno 14 reflektujući HPS lampi, 41 UV lampu koje simuliraju sunčevu svjetlost i pospješuju razvoj i cvjetanje konoplje, kao i svu drugu opremu za vještački uzgoj od ventilacionog sistema do grijača, hemikalija i slično. Pomoću toga u plastičnim saksijama uzgojili su 501 stabljiku indijske konoplje, visine od 10 do 150 centimetara.

SrpskaCafe

Tagovi: