Prvi rezultati izbora u Rusiji: Putin ubjedljivo vodi, smiješi mu se novi mandat

Centralna izborna komisija Rusije saopštila je večeras da aktuelni predsjednik Rusije Vladimir Putin, poslije prebrojanih 25,03 odsto glasova, vodi na izborima za predsjednika sa 72,53 odsto.

Na drugom mjestu je kandidat Komunističke partije Pavel Grudinjin, koji je osvojio 15,44 odsto glasova, a na trećem kandidat LDPR Vladimir Žirinovski sa 6,84 odsto glasova, prenosi Tas s.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije je saopštilo da nisu zabiježeni ozbiljniji prekršaji koji bi uticali na regularnost izbora.

Putin je pobijedio je na današnjim izborima osvojivši 76,3 odsto glasova, rezultati su izlazne ankete novinske agencije "RIA Novosti".

Ruska novinska agencija TASS pozivajući se na ankete Fondacije ruskog javnog mnjenja, na osnovu 23 odsto prebrojanih glasova Putin je dobio 73,9 odsto glasova.

"Prema rezultatima izlaznih anketa Putin je osvojio novi mandat u prvoj rundi glasanja sa 73,9 odsto osvojenih glasova", navodi Fondacija.

Prema projekciji anketne agencije VTSIOM, Pavel Grudinin iz Komunističke partije dobio je 11,2 odsto glasova, lider Liberalno demokratske partije Vladimir Žirinovski 6,7 odsto, a televizijska voditeljka Ksenija Sobčak 2,5 odsto.

Tagovi: