Gradiška traži 500 radnika, nebitna stručna sprema

U nekoliko gradiških preduzeća iz sektora prerade drveta, proizvodnje namještaja, metalne i tekstilne industrije ima mjesta za još 500 radnika.

U jednoj fabrici tapaciranog namještaja otvoren je oglas za 200 radnika, a u ovom preduzeću su prinuđeni da u pogone primaju osobe do 35 godina, bez obzira na radno iskustvo i stručnu spremu. Oni će proći obuku da bi se mogli uključiti u proizvodnju, piše „EuroBlic“.

"Naglašavamo da svi zaposleni, pored redovnih mjesečnih primanja, ostvaruju i pravo na organizovanu ishranu i naknadu putnih troškova, u skladu sa propisima“, navedeno je u oglasu o prijemu radnika.

Goran Marčeta, direktor preduzeća, kaže da u Zavodu za zapošljavanje nema radnika koji po kvalifikacionoj strukturi zadovoljavaju potrebe. Dodaje da proizvođači namještaja nemaju problema u plasmanu robe, ali je nedostatak radnika postao ograničavajući faktor.

U tvornici mašina takođe u kontinuitetu zapošljavaju bravare, varioce i operatere na CNC mašini, koji po ulasku u fabriku prolaze internu obuku, navode u gradiškom Birou za zapošljavanje.

U opštini Gradiška smatraju da je otvaranje radnih mjesta i jačanje privrede logičan slijed aktivnosti na pojednostavljenju administrativnih procedura, određivanje stimulativnih mjera u korist investitora, te davanje na značaju agroindustrijskim i poslovnim zonama.

Tagovi: