Zvezda kompletna sutra u Laktašima

Dušan Alimpijević pozvao pristalice crveno-bijelih iz Republike Srpske da pruže podršku timu u duelu sa Igokeom.

Poslije jutarnjeg treninga i ručka, košarkaši Crvene zvezde mts smjestiće se u autobus i krenuti put Republike Srpske, gdje ih u ponedjeljak u Laktašima čeka duel 21. kola ABA lige protiv Igokee(18 časova, prenos na TV Arena Sport).

Crveno-bijeli na put idu u dobrom raspoloženju zbog evroligaške pobjede na Unikahom, ali i zbog činjenice da će trener Dušan Alimpijević na raspolaganju imati sve igrače, jer se od povrede oporavio Nemanja Dangubić.
"Naši ciljevi se znaju, tako da su predstojeće dvije utakmice u regionalnoj ligi od najveće važnosti, jer smo dosta toga podredili da ostanemo na prvom mjestu. Ova utakmica nam dolazi u dobrom trenutku nakon važne pobjede nad Unikahom koju smo dobili agresivnom odbranom i nakon koje nam je svakako naraslo i samopouzdanje", rekao je trener crveno-bijelih, misleći i na duel sa Cibonom 12. marta u Beogradu.
Alimpijević je, takođe, upozorio da ekipu očekuje teška utakmica sa timom koji ima svoju prepoznatljivu igru i dosta iskusnih igrača.

"Igokea je promijenila strance, ali trener je tu dugo, igrači su iskusni, znaju da igraju dobru košarku, da prepoznaju situacije na terenu koje idu njima u korist i da ih kažnjavaju. Ipak, spremni smo da odigramo dobru utakmicu, kompletni smo jer se u tim vraća Dangubić. Ovom prilikom pozivam i naše navijače kojih ima puno u Republici Srpskoj, da dođu i da nam pruže podršku koja će nam značiti mnogo".
I Dejan Davidovac je oprezan pred gostovanje u Laktašima. 
"Iskusna ekipa, mečevi u Laktašima su uvijek predstavljali teško gostovanje za svakoga. Međutim, ovo je vrlo važna utakmica za nas, bezbroj puta smo naglašavali da je ABA ove sezone prioritet. Uz sve to, da bi pobjeda nad Unikahom, koja nam je u svakom smislu važna, dobila svoju potvrdu, treba da dobijemo i ovu utakmicu. Recept za ovakav meč se zna, moramo da odigramo jaku odbranu, da odigramo ponovo kao tim. Sa druge strane imamo ekipu koju predvode vrlo iskusni igrači - Radivojević, Ljubičić... međutim, mi moramo da se fokusiramo na našu igru i da taj dio dogovora ispunimo u potpunosti. Očekujemo i da dođe dosta naših navijača kojih ima puno u Republici Srpskoj kako bi nas podržali u ovom meču", rekao je Zvezdin košarkaš za klupski sajt.

Mondo

Tagovi: