Mladićev sin Dodikov kandidat za predsjednika Srpske?

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, jedan je od mogućih kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, za predsjednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima.

Kako piše beogradski „Blic“ pozivajući se na izvore u vrhu te stranke, Mladićeva kandidatura ušla je u uži izbor Milorada Dodika i SNSD-a.

Pojedini savjetnici aktuelnog predsjednika Srpske smatraju da bi kandidatura sina nekadašnjeg komandanta Vojske RS ostavila bez ikakve šanse za pobjedu kandidata opozicionog Saveza za promjene Vukotu Govedaricu, navode neimenovani izvori beogradskog lista.

Veliki plus eventualnoj kandidaturi Darka Mladića, dodaju oni, predstavljalo bi i to što se radi o nestranačkoj ličnosti, koja govori nekoliko stranih jezika.

"U vrhu SNSD-a razmišljaju i o tome da bi najveći dio neopredjeljenih birača na izborima svoj glas sigurno prije dao Darku Mladiću nego kandidatu SDS Vukoti Govedarici", navode isti izvori.

Darko Mladić nije za „Blic“ želio da potvrdi, ali ni da demantuje informaciju da je njegovo ime ušlo u uži krug kandidata.

Neimenovani izvori beogradskog dnevnika, takođe, tvrde i da je pored Darka Mladića, čije je ime nedavno ušlo u uži izbor kandidata vladajuće partije za predsjednika Srpske, u igri i dalje aktuelna premijerka RS Željka Cvijanović, zatim ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, kao i delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH Sredoje Nović.

Bilo koji drugi kandidat vladajuće partije ne garantuje izbornu pobjedu nad izabranim kandidatom Saveza za promjene. S druge strane, kandidaturom sina Ratka Mladića za poziciju predsjednika Srpske u vrhu SNSD-a računaju da bi sigurno obezbjedili ogromnu podršku najvećeg dijela boračke populacije, kao i običnih ljudi koji u Mladiću vide nekog ko je najzaslužniji za stvaranje i odbranu Srpske, tvrde sagovornici „Blica“, prenose agencije.

Tagovi: