Kostadinovićima uključena struja, ocu i dalje treba posao da ih prehrani

Sedmočlanoj socijalno ugroženoj porodici Kostadinović, iz Šargovca kod Banjaluke, uključena je struja, a nabavili su i nešto drva da majka više ne mora skupljati grane u šumi da bi zagrijala kuću.

Dug od 439 maraka, zbog kojeg im je struja isključena, platilo je Udruženje distrofičara Banjaluka, a drva su kupili od socijalnih primanja.

Ipak, ova pomoć je jednokratna, i jedino pravo rješenje za njih bi bilo da glava porodice Duško Kostadinović dobije stalni posao i zaradi novac bar za tekuće obaveze jer jedino on može da radi. Majka Slađana je primorana da bude kući i brine o dječacima Stefanu (9) i Dariu (8) oboljelima od mišićne distrofije.

Slađana kaže da bi stariji Stefan, kod kojeg je bolest vise uznapredovala, trebalo da ode u Italiu na produžavanje tetiva, što bi mu omogućilo da bar za tri godine duže ostane na nogama i samostalno hoda.

“Da odemo samo na kontrolu u Italiju potrebno nam je oko 6.000 marka, a cjena operacije biće poznata tek u aprilu”, kaže Slađana.

Braća Stefan i Dario Kostadinović rođeni su kao savršeno zdrave bebe, ali 2014. godine je ustanovljeno da boluju od najtežeg oblika mišićne distrofije, takozvani tip Dišen.

Da bi dječaci redovno primali terapiju i otišli na liječenje u Italiju potrebno im je još mnogo novca, koji roditelji nemaju.

Računi na koje se može uplatiti pomoć za Stefana i Daria Kostadinović su:

U BiH, kod Rajfajzen banke: 161-300-006-699-7470

Za uplate iz inostranstva, kod Addiko Bank: BA 33955-2028-1605-0822-32 HAABBA2B

Ljudi koji žele da im pomognu mogu se javiti i na Slađanin broj + 387 (0)65/373- 433.

Tagovi: