Još jedno priznanje za Klub za traženje posla

Klub za traženje posla iz Srpca osvojio je treće mjesto u izboru najuspješnijih klubova za traženje posla u Republici Srpskoj u 2017. godini. Ovo je peto po redu priznanje za srbački Klub koji djeluje od 2012. godine pri Birou rada u Srpcu i omogućava učesnicima da steknu i unaprijede vještine traženja posla.

“Kroz obuke u Klubu za traženje posla do sada je prošlo 405 mladih do 30 godina starosti. Oko 71 odsto mladih, odnosno njih 290 koji su proteklih godina prošli obuku, dobili su posao ili su radno angažovani po nekom drugom osnovu, što je zaista dobar rezultat”, rekla je šef Biroa rada Srbac, Milanka Šnjegota Srdić.

Ona je dodala da je zaključno sa 31. decembrom prošle godine smanjen broj nezaposlenih lica za 6,75 odsto a posredovanjem biroa u 2017. godini je zaposleno 256 nezaposlenih lica.

Po njenim riječima, srbački Klub za traženje posla je od svog osnivanja među najboljima u Republici Srpskoj i BiH.

Mladi u našem Klubu stiču znanje i vještine relevantne za traženje posla, povećavaju samopouzdanje i motivaciju, otkrivaju svoje prezentacijske i liderske osobine, te postaju konkurentniji na tržištu rada”, istakla je ona.

U narednom periodu će Klub biti obogaćen dodatnim ponudama za razvoj vještina i prezentaciju projekata i programa koji mladima mogu pomoći pri zapošljavanju.

Redovno organizujemo posjete poslodavcima i zajedničke radionice s njima, a preporuke i savjeti koje od njih dobiju su izuzetno značajni i korisni za predstavljanje na tržištu rada. Savjetujem mladima da iskoriste sve što Klub nudi jer uz stručnu podršku i pozitivnu atmosferu na obukama, uspjeh sigurno neće izostati”, istakla je Milanka Šnjegota-Srdić.

Putem mreže u kojoj se nalaze 23 ovakva kluba u čitavoj BiH, podršku je od 2014. godine dobilo blizu 8.000 mladih, od čega je oko polovina njih dobila posao.

Tagovi: