Vesnine unikatne lutke putuju svijetom

Majkama su inspiracija djeca, a bakama unuci. Vesna Smiljanić iz Srpca prije nešto vise od godinu dana napravila je prvu  mekanu lutku za svoju unuku. Od tada, kreativna magija ne prestaje, a svaka lutka nastala u njenoj maloj radionici je unikatna, drugačija i priča neku svoju priču.

''Imam unuku od tri godine. Kada je imala godinu i po dana htjela sam da joj kupim lutku. Poželjela sam mekanu lutku s kojom se dijete može igrati i spavati. U prodavnicama nije bilo nekog izbora. Došla sam kući i napravila lutku koja je bila malo strašilo. Da se moja unuka Sonja nije obradovala toj lutki, ja vjerovatno nijednu lutku vise ne bih napravila", iskrena je Vesna.

Vesnin svijet lutaka predstavlja malu skrivenu oazu kojoj se uvijek rado vraća nakon svakodnevnih poslovnih obaveza. Inspiraciju, kako kaže, pronalazi u dječijoj zaigranosti, a jednu lutku uz puno strpljenja i ljubavi izrađuje tri dana.

"Prvih 20 lutaka sam izrađivala samo uz pomoć igle i konca. Na mašinu još uvijek ne znam da šijem. Korak po korak sama učim. Mislim da nijedna moja lutka nije mršava, valjda pravim svoju sliku i priliku. Lutke su rađene od pamučnog žerseja, a punjene slikonskim punjenjem za jastuke. Mogu se prati u mašini na osjetljivom programu. Bitno je da se kosa zaveže, jer je od vune", dodaje Vesna.

Ponosna je, kaže, što se sa njenim lutkama igraju mališani širom svijeta. A korak po korak, ova kreativna baka počela je da izrađuje i unikatne torbice za male dame.

"Naišla sam slučajno na sliku djevojčice sa torbicom u kojoj je bila lutka i jako me zainteresovalo. Ova torbica ima džep, a u taj džep dođe lutka. Presrećna sam što sam uspjela da je izradim. Nadam se da će se djevojčicama svidjeti, kaže ona.

Elta TV

 

Tagovi: