Slijepi borac Milenko Nikolić je gladan, potrebna mu je pomoć!

U ovim teškim vremenima kada se najmanje pažnje posvećuje borcima, onima koji su zaslužni za sve što danas imamo, Gradska boračka organizacija Doboj pokušava da pomogne koliko može onima kojima je pomoć najpotrebnija.

gbo-doboj-pomoc-04

Za rad na terenu i informacije o tome zadužene su Mjesene boračke organizacije koje znaju najbolje stanje, svaka na svom terenu i preduzimaju određene radnje. Tako su na predlog MBO Osječani odvojena sredstva za kupovinu peći na čvrsto gorivo Stojanki Simić, majci borca Prve kategorije Dragana Simića (1965), koji je teško obolio na samom kraju rata (bolest je bila posljedica rata) i nikada nije ostvario pravo ni na kakve benifite te je nažalost i preminuo u decembru 2017.

Svjesni smo da je to nešto najmanje što se moglo učiniti ali toj majci je puno značilo. Uz zalaganje predsjednika MBO Osječani Petra Popovića i Radenka Čakarevića, te Bože Mišića, a uz prisustvo predsjednika MZ Osječani Milana Blesić, šporet je dovezen i instaliran i bar na kratko uljepšao dan majci Stojanki – predsjednik Gradske boračke organizacije Doboj.

gbo-doboj-pomoc-03

Po saznanju da se borac Milenko Nikolić (1942) nalazi u teškoj situaciji članovi BO Doboj odlaze u obilazak i zatiču Milenka u teškoj situaciji.

Naime, Milenko je skoro oslijepio i otežano mu je kretanje i funkcionisanje. Milenko je sebi po dvorištu improvizovao pomagala da bi mogao otići po drva ili do toaleta. Milenko preživljava od boračkog dodatka na mjesečnom nivou a već duže vrijeme živi bez struje, a na pitanje šta mu je najpotrebnije rekao je HRANA, nije rekao ni vid, ni zdravlje, ni struja bez koje je stvarno nemoguće živjeti nego HRANA.

Sa tugom i nevjericom shvatili smo koliko je teška situacija kod Milenka i tako da je GBO Doboj hitno donijela odluku o dodjeli pomoći, a predsjednik MBO Osječani Petar Popović i Radenko Čakarević su se obavezali tu pomoć odnijeti i obilaziti redovno Milenka dok se ne riješe stvari oko njegovog liječenja i statusa. Ovom prilikom molimo sve one koji su voljni pomoći Milenku Nikoliću neka se jave u GBO Doboj ili MBO Osječani – apelovao je Petar Tubić.

(Dobojski.info)

Tagovi: