Uspjela prva srbačka Traktorijada (FOTO)

Prva srbačka traktorijada koja je u nedjelju 11. februara održana u Poveliču okupila je oko 80 traktora iz Srpca i susjednih opština a manifestaciji je prisustvovalo oko 400 građana.

Ovo neobično druženje proteklo je sportsko-zabavnom duhu, a veliku pažnju izazvalo je takmičenje u navlačenju traktora koji su bili povezani čeličnom sajlom.

U kategoriji traktora do 60 konjskih snaga pobijedio Slavko Novković iz Nožičkog, do 70 KS Gostimir Blagojević iz Razboja, do 80 KS Ognjen Školnik iz Nožičkog i do 130 KS Momo Šarić, takođe iz Nožičkog.



"Nije dovoljno imati samo nov i snažan traktor već i vještinu startovanja i druge 'cake' koje neću otkriti", kaže najstariji takmičar Slavko Novković.

Među učesnicima traktorijade bio je i poljoprivrednik Zoran Popović iz Brezovljana koji je oduševljen idejom o organizaciji ove manifestacije.

„Počeo sam se baviti poljoprivredom sa traktorom Vladimircem koji je imao skromnije mogućnosti ali sam i pored toga uspijevao obraditi najmanje desetak hektara zemljišta. Sada posjedujem traktor Fiat 70 duplak koji je sasvim dovoljan za potrebe mog domaćinstva“, rekao je Popović.

Jedan od organizatora manifestacije, Aleksandar Nježić, rekao je da u Srpcu postoje manifestacije kao što su biciklijada, motorijada i džipijada, pa je bilo logično da i ratari prirede jedan ovakav događaj koji je nadmašio njihova očekivanja.

“Vjerujemo da će ova manifestacija prerasti u tradiciju i da ćemo se i narednih godina barem jednom godišnje okupljati uz muziku, druženje i brojna takmičenja”, rekao je Nježić.

Među posjetiocima manifestacije bili su i zamjenik načelnika opštine Mlađan Dragosavljević, načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić i potpredsjednik Skupštine opštine Miloš Budić.

Tagovi: