Profesionalni fudbaler kontrolor vagona na željeznici

Prijedorski fudbaler Dragoslav Stakić (32), koji je igrao za banjalučki Borac, Rudar Prijedor i još nekoliko klubova u BiH i Sloveniji, uvidjevši da životni vijek sportiste prođe veoma brzo i da samo rijetki u njemu dovoljno zarade i osiguraju egzistenciju, odlučio je da se osigura u slučaju prekida karijere zbog povrede ili nekih drugih okolnosti.

Tokom cijele karijere, tačnije od 2005. godine, Stakić je zaposlen u Željeznicama Republike Srpske.

Na ovaj korak se odlučio poslušavši savjet starijih fudbalera koji su mu prenijeli svoja životna iskustva nakon što su okačili kopačke o klin.

"Kroz cijelu fudbalsku karijeru sam ujedno zaposlen i radim na tehničkom pregledu vagona. Naravno, nije lako to sve uskladiti, ali sam uz pomoć kolega to uspio. Bilo je dosta snalaženja za smjene, ali kolege sa kojima radim su uvijek imale razumijevanja i stvarno im hvala na tome", rekao je Stakić u razgovor za Mondo.

Život profesionalnog fudbalera nekada zahtjeva duže odsustvo van mjesta boravišta i daleko od porodice, ali i posla.

"Kada trebam ići na pripreme onda uzmem godišnji odmor, tako da se to sve može uskladiti. Kompanija mi je isto dosta pomogla kada sam bio u Borcu i na tome sam zahvalan", kaže Staki.

Ipak, bilo je i situacija kada se lomio "jedno ili drugo"...

"Kada sam u Sloveniji igrao za Rudar iz Velenja, pošto sam uzeo godinu dana neplaćeno, bio sam na raskrsnici, da li da nastavim samo sa fudbalom ili da se vratim kući na posao. Zbog toga što imam porodicu ipak sam odlučio da se vratim jer karijera u fudbalu zaista brzo prođe i nisam želio da sa 35 godina ostanem bez posla, zanimanja, radnog iskustva. Sve vrijeme uspješno kombinujem jedno i drugo. Osvojio sam sve u bh. fudbalu, osim Kupa. Bio sam prvak u RS-u, Federaciji BiH, osvojio Premijer ligu, bezbroj trofeja na lokalnom nivou, tako da mi posao nije bio prepreka. Možda sam mogao više napraviti, ali ne osjećam kajanje. Naprotiv, ispunjen sam i mislim da sam pravilno odlučio", kazao je Stakić.

Nakon povratka iz Slovenije nastupao je za Rudar, Podgrmeč, Metalleghe i Mladost iz Mrkonjić Grada.

"Trenutno sam slobodan igrač. Postoje šanse da karijeru nastavim u Švedskoj i trenutno čekam da vidim kako će se to završiti", zaključio je Stakić u razgovoru za Mondo.

Tagovi: