Irena Radojević imenovana za direktora Turističke organizacije

U nastavku 19. sjednice, Skupština grada Banja Luka je danas, izumeđu ostalog, usvojila niz odluka iz oblasti prostornog planiranja i imovinsko-pravnih odnosa, te omladinsku politiku Grada Banja Luka za period 2018-2022. godine i plan sufinansiranja omladinskih aktivnosti za ovu godinu.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, kazao je da Grad Banja Luka ulazi u proces donošenja novog regulacionog plana za prostor u centru grada na kojem se trenutno nalazi hirurgija i koji do sada nije bio uređen regulacionim planom.

“Takođe, Skupština je usvojila izmjene regulacionog plana koji tretira ukrštanje veoma frekventnih saobraćajnica u Karađorđevoj i Ulici Jovana Raškovića, odnosno izgradnju kružnog toka na toj lokaciji. Radimo i na izradi novog regulacionopg plana za prostor između Elektrotehničkog fakulteta i Glasa Srpske”, pojasnio je gradonačelnik.

Najviše diskusije na današnjem dijelu sjednice izazvala je omladinska politika, a mnogi odbornici su iznijeli pohvale ali i kritike određenih dijelova ovog dokumenta.

“Omladinsku politiku smo u obavezi da donesemo za četverogodišnji period i smatram ovaj dokument veoma ambicioznim. Radio ga je Savjet omladinskih organizacija i vrlo je sadržajan. Obujvata gotovo sve oblasti, od školovanja, preko društvenog angažmana do statusa mladih u društvu i zaposlenja. Mnogo je tu aktivnosti i akcionih zadataka u naredne četiri godine i volio bih da se to realizuje”, obrazložio je osnove omladinske politike gradonačelnik Igor Radojičić.

Gradski parlament je danas dao zeleno svjetlo i za plan sufinansiranja omladinskih aktivnosti u gradu za ovu godinu na osnovu kojeg će iz gradskog budžeta za ovu namjenu biti izdvojeno 70.0000 KM.
Usvojena je i odluka o utvrđivanju osnovice za obračun rente u 2018. godini i ona iznosi 896,40 KM po kvadratnom metru.

Skupština Grada usvojila je i nekoliko odluka o regulisanju imovinsko-pravnih odnosa koje se odnose na izgradnju saobraćajnica u Ulici Petra Velikog u naselju Česma, i Delibašino selo – Priječani.

Podsjećamo, u prvom dijelu 19. sjednice, Skupština grada Banja Luka je usvojila nekoliko veoma važnih odluka u vezi sa gradskim grijanjem, čime je grijanje grada preuzelo novo preduzeće „Eko toplane Banja Luka“.

Irena Radojević imenovana za direktora Turističke organizacije

Skupština je danas imenovala Irenu Radojević, dipl. inženjera ekologije za direktora Turističke organizacije grada Banja Luka.

Radojevićeva je završila pedagošku akademiju 1985. godine, a 2015. godine diplomirala je na Nezavisnom univerzitetu na Odsjeku za ekologiju. Radila je u holdingu „Internazionalle excluzive“, gdje je vodila kompletne poslove na području RS i BiH, 15 godina je radila u Agenciji “Zepter Passport”, a između ostalog radila je i u fondaciji Inovacioni centar Banjaluka na projektima EU.

Najava 20. sjednice

Govoreći o sljedećem skupštinskom zasjedanju, čiji će tačan datum biti utvrđen u petak na Kolegijumu Skupštine, gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da će jedno od najvažnijih pitanja biti donošenje odluke o finansiranju pet kapitalnih investicija u gradu.

“Skupštini grada će biti predloženo da se ide u emisiju obveznica u iznosu od šest miliona maraka za sljedeće projekte: izgradnja novog Zelenog mosta, prva faza rekonstrukcije Ulice kralja Aleksandra I, završetak istočniog tranzita i nastavak sve do ulice Gavrila Principa, praktično do Zelenog mosta, zatim nastavak izgradnje sportske dvorane u nekadašnjem Šoping centru, te nastavak vodovodnog projekta Crno vrelo”, zaključio je Radojičić.

(ATV)

Tagovi: