Mali lav Arslan počeo s primanjem prve hemoterapije

Šestomjesečni Arslan Kulačić, mališan koji je zbog tumora na mozgu koji mu je dijagnostifikovan odmah po rođenju izmješten na liječenje u kliniku Acibadem u Istanbulu, nakon hitne operacije, danas je krenuo sa prvom u nizu hemoterapija koje bi trebao primati u narednih 18 mjeseci.

Informaciju je na Facebook grupi Pomozimo Arslanu da živi objavila njegova majka Amira Kulačić.

"Dragi nasi dobri ljudi, Arslanu je upravo priključena prva hemoterapija... Dovite/molite za našeg i vašeg lava da mu dragi Allah sačuva zdrave a uništi loše ćelije, da podnese terapiju, da mu dragi Allah da snage molite ga svim njegovim imenima i njegovim najvećim imenom... Gospodaru, pomozi našem sinu da izdrži da se izliječi. Amin...", napisala je u dirljivom statusu Arslanova majka. 

Slučaj malog Arslana okupirao je pažnju cijele bh. javnosti, a ogroman broj građana BiH se angažirao da se prikupi novac potreban za njegovo liječenje.

Šestog novembra 2017. godine, sa samo četiri mjeseca, Arslan je operisan u UKC Tuzla, ali se uprkos upješnoj operaciji tumor nakon izvjesnog vremena vratio i uvećao. Budući da je Arslan bio mali, druga operacija u BiH nije bila moguća, a terapija kojom je moguće liječenje mogla se nastaviti u Turskoj.

Nakon pregleda dokumentacije, turski doktori su preporučili isključivo hemoterapiju od 18 mjeseci. 

Arslanu je odmah po prijemu u kliniku urađena operacija, a nakon što je ona uspješno protekla, mali lav se probudio i malo oporavio, te mu je juče ugrađen i port putem kojeg će primati kemoterapije.

Faktor

Tagovi: