Srbački učenici ugostiteljske škole pripremili najbolji kotlić na Kozari

Na tradicionalnoj turističko-privrednoj manifestaciji ''Dani zime na Kozari'' predstavnici Srpca plasirali su se među najbolje ekipe u većini takmičarskih disciplina.

Najbolji uspjeh ostvarili su učenici Centra srednjih škola “Petar Kočić” iz Srpca koji su pripremili najbolji kotlić u kategoriji srednjoškolaca, a učešće je uzelo osam srednjih škola iz cijele Republike Srpske.

Srbački školski centar su predstavljali učenici trećeg razreda ugostiteljske škole: Milan Ristić, David Nuždić i Ljubomir Sanković, na čelu sa odjeljenskim starješinom Majom Mojević.

U kategoriji izviđački odredi i planinarska društva učešće je uzelo 13 odreda i društava iz Prijedora, Kozarske Dubice, Banjaluke, Srpca, Sanskog Mosta, Petrova i Gradiške. Titulu pobjednika u pripremi kotlića u ovoj kategoriji ponijeli su članovi Izviđačkog odreda “Moštanica” iz Kozarske Dubice dok je Planinarsko društvo “Videta” iz Srpca zauzelo veoma dobro treće mjesto. Članovi Videte su učestvovali i u planinarskom maršu koji je održan dan ranije.

U sportskom dijelu takmičenja, u konkurenciji devet ekipa, najbolje rezultate u šest takmičarskih disciplina postigli su članovi ekipe opštine Kozarska Dubica dok je drugo mjesto pripalo ekipi Turističke organizacije opštine Srbac.

Ekipama koje su zauzele prva tri mjesta uručene su novčane nagrade i priznanja.

Dani zime na Kozari koji su održani dvanaesti put, okupili su više hiljada posjetilaca, a u kulturno-umjetničkom programu nastupila su kulturno-umjetnička i pjevačka društva, lokalni bendovi i tamburaši.

Organizatori “Dana zime na Kozari” su bili grad Prijedor, turističke organizacije Prijedor, Kozarska Dubica, Novi Grad i Gradiška, te Nacionalni park “Kozara”. Pokrovitelj je grad Prijedor, a organizaciju su pomogli i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, kao i prijatelji manifestacije.

Opština Srbac

Tagovi: