Stanari: Human gest Organizacije porodica poginulih boraca

Human gest na Bogojavljenje pokazali su predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca opštine Stanari. Posjetili su majku Milenu Kukrić iz Gradiške, koja je tokom Odbrambeno - otadžbinskog rata izgubila dva sina.
Milena Kukrić, izbjegla iz Hrvatske, izgubila je najdragocjenije, dva sina. Svaka posjeta njihovih saboraca čuva ih od zaborava.
"Sama sam, izgubila sam dva sina i nemam nikoga. Rodbina mi je daleko, dok bi došli do mene kad mi nešto zatreba. Ne znam šta bih da mi nije komšija", kaže Milena.
U Republičkoj organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, kažu da su posjete porodicama poginulih boraca dio njihovih redovnih aktivnosti.
"Jedan od Mileninih sinova poginuo je u selu Cerovica, u opštini Stanari, i mi smo došli da je posjetimo, da je podržimo i pokažemo joj da nije zaboravljena ni ona, ni njen sin", rekao je Mirko Jotić, predsjednik opštinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Stanari.
U opštini Stanari u planu je postavljanje spomen-ploče sa imenima poginulih boraca koji su život ugradili u temelje opštine Stanari. Osim 250 imena boraca opštine na spomen-ploči biće ispisana i imena 80 boraca sa područja drugih opština iz Republike Srpske koji su poginuli na dobojskom ratištu.
RTRS

Tagovi: