Ubijen Oliver Ivanović

Nepoznati napadači jutros su u Kosovskoj Mitrovici teško ranili Olivera Ivanovića nakon čega je ubrzo podlegao povredama, potvrdio je njegov advokat Nebojša Vlajić.

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jutros oko 8.15 časova dogodila u Kosovskoj Mitrovici, piše "Kurir". Na njega je pucao nepoznati muškarac iz pištolja.

Na Ivanovića su pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke. Prema nezvaničnim informacijama, Ivanović je nakon napada hitno transportovan u KBC Kosovska Mitrovica gdje su ljekari pokušali reanimaciju, ali je već bilo kasno. Kako je saopšteno i Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", policija je ispred kancelarije pronašla tri čaure.

Oliver Ivanović rođen je 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana. Osnovnu i Mašinsko-tehničku školu završio u Kosovskoj Mitrovici. Bio je pitomac Vojne akademije u Zagrebu, ali je napušta poslije tri godine. Završio je Mašinski fakultet u Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.

Radio je u mitrovačkom transportnom preduzeću "TransKosovo", fabrici keramičkih pločica "Mozaik" i predstavništvu firme "Hepok" iz Mostara. Od 1991. do 1998. bio je na čelu sportskog centra u Kosovskoj Mitrovici. Na mjestu zamjenika generalnog direktora kompanije "Feronikl" iz Glogovca proveo je do 2004. godine, kada je postao direktor Nacionalne službe za zapošljavanje za Kosovo i Metohiju.

Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno vijeće Ivanović je postao predsjednik njegovog Izvršnog odbora za sjeverno Kosovo. Sa tog mjesta smenjen je 2001. godine. Kad su vlade SRЈ i Srbije formirale Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, postavljen je za šefa Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju. Od 2008. nalazio se mjestu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju.

Zbog ubistva Ivanovića prekinuti razgovori u Briselu

Srpska delegacija u Briselu prekida danas ponovo započete pregovore i hitno se vraća za Beograd zbog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Kako saznaje Blic, zbog ubistva Olivera Ivanovića, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u 12 sati danas zakazao je hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost. Vučić će se u 13 sati obratiti medijima.

Tagovi: