Djed komšiju tukao cjepanicom

Starac U.J. iz Dugog Polja kod Modriče, za kojeg postoji osnov sumnje da je u subotu ubio komšiju B.B, danas je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj na dalje postupanje, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Iz policije navode da se sumnja da je U.J. u svojoj porodičnoj kući, nakon kraće svađe, drvenim štapom i cjepanicom, licu B.B. iz Modriče, zadao više udaraca u predjelu glave.

„B.B. je ukazana ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici, gdje je usljed zadobijenih povreda preminuo“, saopšteno je iz dobojske policije.

Prema tvrdnjama komšija, B.B. je subotu došao kod U.J. da kupi rakiju, pa su zasjeli i pili, što im je često bio običaj. Međutim, oko ponoći je izbila svađa.

„Navodno, U.J. je u jednom momentu rekao B.B. da je dosta i da ide kući, a ovaj je počeo da mu psuje majku zbog čega su se potukli. Iako ima više od 80 godina i B.B. je dosta krupniji od njega, starac ga je dobro istukao, ali je i on iz okršaja izašao sa masnicama po licu“, tvrde komšije koje nisu željele da im objavljujemo ime.

Nakon toga pozvali su djecu od B.B. da im kažu šta se desilo, a oni su u Dugo Polje poslali hitnu pomoć i policiju. Pretučeni čovjek je kolima hitne pomoći odmah prevezen u dobojsku bolnicu, gdje je rano jutros podlegao usljed povreda.

„Njih dvojica su i ranije često sjedili i pili, ali nikada se nisu svađali ili tukli. Međutim, B.B. je često zbog pića pravio probleme ukućanima“, kažu mještani Dugog Polja.

Ž. J.

Tagovi: