Samohrani otac paraplegičar na rubu egzistencije

Nedavno olujno nevrijeme dodatno je otežalo život Aleksandra Pajića. 36-ogodišnji samohrani otac je paraplegičar i kaže da se do oluje nekako i moglo živjeti, a sada kada je ostao bez krova, život u kući koja prokišnjava postao je nemoguć.

Svaki dan je postao novi izazov da preživi i sinu obezbijedi bolji život. Gde god se obratio za pomoć, ostao je bez odgovora, žali se samohrani otac.

“Prokišnjava, puna je vlage. Ja i moje dijete živimo ovdje deset godina. Obraćao sam se predsjedniku Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, međutim oni se nisu oglasili ništa, jedino Civilna zaštita što mi je dala 1.500 maraka, to sam naručio građu”
ispričao je Aleksandar Pajić.

Aleksandar mjesečno prima invalidninu i naknadu za tuđu njegu i pomoć. Kada se sve sabere dobije oko 500 maraka, ali dio novca izdvaja za ratu kredita, koji je podigao još prije oluje.

Aleksandar i njegov desetogodišnji sin prepušteni su sami sebi. Kaže Aleksandar da bi radio, ali je zbog bolesti spriječen.

Aleksandar kaže da bi želio da riješi krov dok je sin u Sarajevu kod majke za vrijeme raspusta. Iz banjalučkog Centra za socijalni rad poručuju da sanacija krova nije njihov posao.

“Kada su u pitanju nastale štete na objektima, Centri za socijalni rad, čija je djelatnost definisana osnovnim zakonom o socijalnoj zaštiti. nemaju mogućnost da isplate na ime sanacije objekta.Isti ima pravao na ostvarenje prava na jednokratnu novčanu pomoć za dva člana zbog stanja socijalne potrebe, kao lice sa invaliditetom koje se brine o maloljetnom djetetu”, navode iz Centra za socijalni rad.

Iz Centra poručuju da su jedino mogli da plate troškove za odlazak djeteta kod majke. Aleksandar se još nada, da će bar negdje njegov apel za pomoć naići na razumijevanje.

(ATV)

Tagovi: