Drim Tim iz Srpca rasadnik fudbalskih terena

Škola fudbala ''Drim Tim'' iz Srpca iza sebe ima veoma uspješnu godinu u kojoj je ostvarila značajne rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Članovi ovog sportskog kolektiva uzrasta do 12 godina osvojili su prošlog mjeseca veoma jak turnir u Čelincu gdje su u finalnoj utakmici savladali banjalučki Borac sa 1:0.

Prije nekoliko dana ostvarili su sjajne rezultate i na međunarodnom turniru “Trofej Banja Luka 2018” gdje je selekcija Drim Tima uzrasta do 7 godina stigla do četvrtfinala kao jedini predstavnik Republike Srpske u ovoj fazi takmičenja.

Iako su osvojili prvo mjesto u grupi, na kraju su poraženi u borbi za polufinale od ekipe iz Slovenije.

“Na ovim turnirima naši mladi fudbaleri su stekli značajno iskustvo i vjerujem da će pokazati još bolje rezultate na međunarodnom turniru koji će biti u februaru održan u Banjaluci u organizaciji OFK Spartak”, rekao je trener Dražen Dragosavljević.

On već 11 godina uspješno vodi ovaj sportski kolektiv, a u radu mu pomažu treneri Bojan Kuvalja i Zoran Dumonić. Srbačka škola fudbala je ponos grada jer je u protekloj deceniji iznjedrila brojne talente koji sa uspjehom igraju u mnogim klubovima širom Republike Srpske, BiH i okruženja.

Neki od njih su stigli i do reprezentativnog dresa u mlađim kategorijama, pa su se tako u Banji Vrućica kod Teslića na selektiranju dječaka za reprezentaciju Republike Srpske do 13 godina našla četvorica dječaka iz Drim Tima: Andrej Cvijetić, Nemanja Popović, Mihajlo Majstorović i Đorđe Gužvić.

„U našoj školi trenutno radimo sa 70 talentovanih dječaka uzrasta od 5 do 13 godina i mnogi od njih su jako talentovani i pokazuju volju i želju za treniranjem i napredovanjem. Konstantno vršimo upis novih članova a zainteresovanost je velika, što potvrđuje da su njihovi roditelji prepoznali ozbiljnost i profesionalnost u našem radu“, rekao je Dragosavljević.

Dodaje da je uz pomoć roditelja nabavljena nova sportska oprema za polaznike škole u vidu dresova, štucni i trenerki što dovoljno govori koliko su roditelji maksimalno angažovani u radu ove škole.

Dragosavljević ističe da mladi fudbaleri u njihovoj školi imaju priliku da učestvuju u raznim kampovima na kojima usavršavaju svoje tehnike i vještine, a jedan od njih je planiran u julu ove godine u nekom od turističko-rekreativnih centara u Republici Srpskoj gdje će učestvovati sve uzrasne kategorije.

Po njegovim riječima, mladi fudbaleri stiču takmičarski duh već od malih nogu, pa se tako generacija 2004/05. takmiči u dresu Sloge u prvenstvenim mečevima Republike Srpske za mlađe uzraste.

„Sva djeca koja prođu kroz našu školu postaju formirani igrači koji su prepoznati na fudbalskoj mapi u Srpskoj i svijetu. Ne čudi što su mnogi od njih dobili poziv za učešće u kampovima Crvene Zvezde i Partizana, pa čak i Real Madrida gdje je prije godinu dana fudbalsko znanje sticao jedan od naših talentovanih polaznika Arsenije Sarić“, istakao je Dragosavljević.

Proteklu godinu Drim Tim je okončao druženjem u Banjaluci sa članovima OFK Sport Tima gdje su odigrali prijateljsku utakmicu u kojoj su Srpčani poraženi sa 1:0, što je najmanje važno, jer je rezultat bio u drugom planu.

„Za djecu je organizovana predstava i dolazak Djeda Mraza, a podijeljeni su i poklon paketići. Zahvaljujem se OFK Sport Timu koji nas je lijep ugostio i uspješno organizovao ovo druženje naša dva prijateljska kluba“, rekao je Dragosavljević.

(srbac-rs.com)

Tagovi: