Detalji stravične nesreće u Modriči

U nesreći koja se rano jutros dogodila na magistralnoj cesti Modriča – Šamac poginuo je 25-godišnji Đorđe B. iz Šamca.

On se nalazio za upravljačem “audija”, kojim se u 7.45 sati u mjestu Miloševac sudario sa kamionom-hladnjačom “mercedes”, kojim je upravljao Ivo V. iz Orašja.

Do nesreće je, kako saznajemo, došlo usljed vožnje neprilagođene uvjetima i stanju na putu. Naime, uviđajem, koji su pod nadzorom dežurnog tužioca obavili pripadnici PS Modriča, utvrđeno je da se “audi”, kojim je upravljao stradali mladić, kretao velikom brzinom, te da je neposredno prije nesreće skrenuo u suprotnu traku u kojoj se iz suprotnog pravca kretao teretnjak, te je došlo do direktnog sudara.

Automobil kojim je upravljao poginuli mladić potom se odbio i udario u drugo vozilo, također “audi”, koji je išao iza njega, a kojim je upravljao Borislav P. iz Šamca.

Đorđe B je stradao na mjestu nesreće, a teško je povrijeđen i vozač hladnjače Ivo V., koji je, nakon ukazane pomoći u bolnici u Šamcu, prebačen u bolnicu u Orašju na daljnje zbrinjavanje.

 

Prizor na mjestu nesreće bio je zastrašujući. Vozilo kojim je upravljao poginuli mladić od siline udara se prepolovilo, a u spašavanje unesrećenih učestvovali su i vatrogasci.

Saobraćaj je za vrijeme uviđaja bio u potpunosti obustavljen, a nakon završetka uviđajnih radnji odvija se naizmjenično jednom trakom.

(Faktor.ba)

Tagovi: