Na Trgu Krajine dijeljeni pasoši Republike Srpske

Podmladak SNSD-a, kako je i najavio bivši generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić, na jedinstven način obilježava 9. januar Dan RS.

Na Trgu Krajine u Banjaluci danas je postavljen štand na kojem su dijeljeni pasoši Republike Srpske, a sutra u 11 časova, štandovi će biti postavljeni i u svim gradovima širom Republike Srpske gdje će mladi SNSD dijeliti ove brošure i zastavice RS.

Prvi pasoš dobila je premijer RS, Željka Cvijanović, a nakon nje i drugi zainteresovani građani.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da je ovo kreativna ideja, te da ova stranka na svaki način želi da privuče pažnju na ono što je najvažnije, a to je Republika Srpska.

"Zadatak svih, od pojedinaca, medija, političkih organizacija i institucija, jeste promocija Republike. Ovo je jedna lijepa akcija Mladih socijaldemokrata, ali to nije stvar gdje ćemo se zaustaviti", rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šulić rekao je da Republika Srpska ima velike turustičke potencijale koje su oni željeli da promovišu.

"Željeli smo da ljudima iz Srpske i inostranstrva kažemo da Srpska ima dosta prirodnih bogatstva koje možemo iskoristiti u razvoj turizma i same Republike", naglasio je Šulić.

Kako je Rajko Vasić naveo na Tviteru, mladi SNSD-a napravili su pasoš RS na kojem je otisnut datum izdavanja 9. januar 2018. godine.

Vasić je naveo i da će se pasoš raditi i po narudžbi s fotografijom i ličnim podacima.

Pasoš je izrađen u čast proslave 9. januara Dana RS, te je namjera da se na taj način promoviše Republika Srpska.

ATV/Agencije

Tagovi: