Za kulturne i sportske manifestacije u Srpcu više novca

Za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija u Srpcu u ovoj godini iz budžeta opštine biće izdvojeno 25.000 KM, što je za 5.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević u petak je raspisao javni poziv za finansiranje ovih manifestacija, koji će biti otvoren do 5. februara, a pravo učešća imaju ustanove kulture čiji je osnivač opština, sportske organizacije i javna preduzeća koja doprinose razvoju kulture i sporta u opštini.

- Na konkurs se mogu prijaviti i kulturno-umjetnička društva, predškolske ustanove, osnovne i srednje škole koje doprinose kulturnom ili sportskom uzdizanju i obrazovanju mladih, fizička lica koja se bave kulturnim stvaralaštvom i sportom, vjerske organizacije i udruženja registrovana van teritorije opštine Srbac, a čiji će se programi i projekti dijelom ili u cjelini realizovati na teritoriji Srpca - istakao je Dragosavljević.

Očekuje se da će i ove godine podršku dobiti neke od tradicionalnih manifestacija kao što su likovno-ekološka kolonija u Bardači, gradski turnir u malom fudbalu, Gastro fest Srbac-Bardača i druge.

(Glas Srpske)

Tagovi: