Božićni uranak u Srpcu

U hramovima širom srbačke opštine jutros je organizovan božićni uranak kojem je prisustvovalo više stotina vjernika. Mnogi vjernici su se pričestili i tako uspješno okončali šestonedjeljni post, a ujedno su zapalili svijeće i pomolili se za svoje bližnje. U hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Srpcu božićnu liturgiju je služio protonamjesnik Željko Sarić uz sasluženje sveštenika Aleksandra Kusturića i Petra Vukovića.

Pročitana je božićna poslanica patrijarha Irineja nakon čega je protonamjesnik Željko Sarić svim vjernicima uputio božićne čestitke uz želju da vlada veća sloga i ljubav među našim narodom i da se još više umnožimo, te da naši opustjeli domovi budu ispunjeni dječijom grajom. 

„Od prošlog Božića uradili smo dosta radova na uređenju našeg novog hrama, pa smo tako nabavili polijeleje, odnosno lustere sa više sijalica ukrašenih ikonama, kao i ikonostas koga smo već ispunili jednim brojem ikona a ostatak bi trebao biti popunjen do Vaskrsa. Pozivam vjernike koji su u mogućnosti da nam pomognu u nabavci ikona koji će krasiti zidove našeg hrama“, rekao je protonamjesnik Željko Sarić.

Nakon što su se vjernici pričestili i uzeli naforu, proslava ovog velikog hrišćanskog praznika nastavljena je tradicionalnim božićnim ručkom i porodičnim okupljanjima.

(srbac-rs.com)

Tagovi: