Načelnik Srpca i predsjednik Skupštine uputili čestitke vjernicima

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević i predsjednik Skupštine opštine Mirko Stojić uputili su čestitke svim vjernicima srbačke opštine koji proslavljaju Božić po julijanskom kalendaru sa željom da ga provedu u miru i sreći.

U svojim čestitkama ističu da je Božić jedan od najvećih i najradosnijih hrišćanskih praznika koji se uvijek proslavlja sa velikom radošću među našim sugrađanima, a naročito među mladima koji učestvuju u tradicionalnom pijukanju i drugim običajima, čime se još od malih nogu upoznaju sa iskonskim vrijednostima naše vjere.

„Božić je praznik koga uvijek provodimo u društvu porodice, prijatelja i dragih osoba, okruženi istinskom pažnjom i ljubavlju, uz koje nalazimo duhovni mir i jačamo svoju vjeru što nam pomaže da se lakše suočavamo sa svim životnim izazovima koji predstoje.

Neka tako bude i ove godine i neka nam dani koji dolaze donesu boljitak na svim životnim poljima, dobro zdravlje i slogu i jedinstvo među ljudima svih vjera i nacija“, rekao je u svojoj čestitki načelnik opštine Mlađan Dragosavljević.

Predsjednik Skupštine opštine Mirko Stojić u svojoj čestitki navodi da nam Božić uvijek donosi poruke razumijevanja, solidarnosti i humanosti prema bližnjima.

„Zato bih poručio svim građanima da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu ljudima oko sebe, naročito starima, bolesnima, nemoćnima i siromašnima, a mi kao nosioci zakonodavne vlasti ćemo nastaviti da se kroz donošenje važnih odluka izborimo za njihova prava i omogućimo im život dostojan čovjeka.

U to ime upućujem vam iskrene čestitke u svoje lično ime i u ime svih odbornika Skupštine opštine Srbac uz tradicionalni hrišćanski pozdrav – Mir Božiji, Hristos se rodi!“, ističe predsjednik Mirko Stojić.

(srbac-rs.com)

Tagovi: