Igor Dodik: Nudili smo saradnju Borcu

Protekla godina je bila veoma uspješna za Igokeu, osvojeno je peto mjesto u ABA ligi kao i dupla kruna čime je nastavljena suverena vladavina na bh. terenima.

Igokea ja takođe bila u ''žiži'' košarkaške javnosti u regionu zbog fenomenalnih predstava Dorela Rajta zbog kojih je uz obeštećenje pojačao njemački Bamberg.

"Njegov dolazak u Igokeu je uspjeh, jer takav igrač ne ide bilo gdje. Dugo smo pregovarali, nije znao gdje je Balkan, a kamoli Laktaši. Doprinio je promociji kluba i sada mlađi Amerikanci znaju i raspituju se za naš klub", rekao je Igor Dodik za Glas Srpske.

Ove sezone je pokrenuta Druga ABA liga koju Dodik, uz juniorsko takmičenje, vidi kao najveći uspjeh aktuelnog rukovodstva regionalnog takmičenja.

"Druga ABA liga bi trebala da oživi košarkaške centre poput Vršca ili Čačka, a kroz nju se mogu razvijati i sredine iz Republike Srpske. Tako sad Mrkonjić Grad, Bijeljina i Banjaluka imaju priliku da naprave iskorak, naravno uz dodatna ulaganja", rekao je Igor Dodik i dodao:

"Stojimo na raspolaganju svakom klubu, prije nekoliko godina smo ponudili saradnju KK Borac kako bismo podigli klub, ali je tadašnje rukovodstvo odbilo naš prijedlog pa smo prešli na druge opcije".

Tekuća sezona je veoma uspješna za juniorski tim Igokee. Mladi "Igosi", koje sa klupe predvodi Žarko Milaković, su izborili Fajnal for juniorske ABA lige koji će se održati u Laktašima 27. i 28. januara, dok su se u seniorskoj konkurenciji nastupajući za Student-Igokea plasirali u finale Kupa Republike Srpske.

"Kada smo počinjali sa projektom omladinske škole bilo je teško da nagovorimo roditelje da puste djecu u Igokeu, jer do prije tri godine nismo ništa radili sa njima. Sada je mnogo drugačije. Imamo odlične uslove, izašli smo iz okvira BiH i izmjerili se za Partizanom, Crvenom zvezdom, Cedevitom i ostalim klubovima. Igraćemo juniorsku Evroligu, a to je još jedno priznanje za naš klub", zaključio je za Glas Srpske Igor Dodik.

(Glas Srpske)

Tagovi: