PFS Doboj izabrao najbolje: Uručena priznanja ekipama i pojedincima

Tradicionalna manifestacija Područnog fudbalskog saveza Doboj ''Izbor najboljih fudbalskih klubova, fudbalera, trenera, fer-plej ekipe, sudije i sportskog radnika'' održana je u dobojskom hotelu ''Park''. Svečanom proglašenju pored nagrađenih prisustvovali su i brojni sportski radnici kao i gosti.

Branko Stevanović, predsjednik PFS Doboj, pozdravio je sportiste i goste a to su u ime NS/FS BiH i FSRS učinili predszavnici Zlatko Spasojević, odnosno Dragan Aranđić. Iako je u 2017. godini bilo dosta fudbalskih ekipa koje su zaslužile da ponesu laskavu titulu najbolje, ovaj put priznanje, veliki pehar i plaketa otišli su Fudbalskom klubu ALFA Modriča , koja je lisder drugoligaškog zapada.

Sasvim zasluženo mladi fudbaleri-pionirska selekcija dobojske Sloge proglažena je najuspješijom jer su i ove kao i prošle godine bili prvaci RS u Omladinskoj kvaslitetnoj l,igi FSRS. Fedr-plej ekipa već drugi put je Zvijezda iz Kruškovog Polja.

Kada su u pitanju najbolji fudbaleri Komisija za izbor nije imala dilemu da titula pripadne Draganu Joloviću, vrsnom fudbaleru derventskog Tekstilca Kort, za koji nastupa već četvrtu godinu, dok je najperspektivniji mladi fudbaler Andrej Pivaš , član FK Polet 1926 iz Broda. Jerotija Janković, predsjednik FK Vranjak, proglašen za najboljeg sportskog radnika a najbolji trener je Nihad Kadić, kormilar FK Mladost iz Donje Slatine. Kod izbora najboljeg fudbalskog sudije nije bilo jače konkurencije jer je Dražen Vasiljević iz Doboja, ubjedljivo imao najviše glasova.

Na skromnoj svečanosti dodijeljena su i jubilarna priznanja PFS Doboj a dobitnici za 2017. godinu su: Dragan Aranđić, Boro Railić i OFS Modriča. Takođe , dodijeljena su i dva posthumna priznanja i to tragično nastradalom Jugoslavu Jokiću iz Petrova i Zoranu Zelincu iz Dugog polja, koji je nedavno preminuo.

U ime dobitnika priznanja zahvalio se Ilija Jevtić, potpredsjednik FK ALFA Modriča.

Ipak, ostaje činjenica, kao i ranijih godina, da se na poziv GFS i PFS Doboj za izbor najboljih pojavio mali broj klubova tako da bi ubuduće trebalo tražiti druge metode kandidovanja, jer ne treba zaboraviti da je u PFS Doboj registrovano preko 70 fudbalskih klubova.

(Glas Regije)

Tagovi: