Pregazio šurjaka trenera Borca, policija traga za vozačem

Policija traga za bahatim vozačem koji je u gradiškom mjestu Brestovčina automobilom udario Sašu Čolića (31) iz Gradiške, a zatim pobjegao, ostavivši teško povrijeđenog mladića da leži na asfaltu.

Nezgoda se dogodila u noći između nedjelje i ponedjeljka, a Čolić je potom hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Igor Janković, trener FK Borac, kojem je Čolić šurjak, ističe da je mladić zadobio višestruke povrede, uključujući i krvarenje u mozgu, ali da se, srećom, uspješno oporavlja.

"On je te noći s radnim kolegama imao proslavu poslovne Nove godine i auto ga je udario kada su krenuli kući. U momentu dok je prelazio put naišlo je vozilo, kako se sumnja, brzinom od 140 do 150 kilometara na sat, te je pokupilo Sašu, a zatim se vozač nije zaustavio, već je pobjegao", kaže Janković za "Nezavisne".

Iz Univerzitetskog kliničnog centra RS nam je rečeno da je pacijent zadobio prelom potkoljenice, te da je hirurški zbrinut, kao i da je stabilnog zdravstvenog stanja.

Iz Policijske uprave Gradiška "Nezavisnim" je potvrđeno da su izvršili uviđaj nakon te nezgode, koja se dogodila u ponedjeljak oko dva časa na magistralnom putu Gradiška - Banjaluka, u mjestu Brestovčina.

"Nakon saobraćajne nezgode nepoznati vozač se udaljio s lica mjesta, a policijski službenici Policijske uprave Gradiška preduzimaju sve mjere i radnje u cilju identifikovanja vozila, kao i identifikovanja i pronalaska vozača", uvjeravaju iz policije.

Mada postoje spekulacije o tome koja boja i marka vozila je u pitanju, kao i da je automobilu tokom nezgode otpao retrovizor, takve informacije iz policije nisu željeli da komentarišu.

"S obzirom na to da je istraga u toku, zasad u javnost ne možemo iznositi nijedan detalj kojim bi se ugrozio dalji tok istrage, a sve s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti navedene saobraćajne nezgode i identifikovanja vozača", kazali su iz policije.

Nezavisne novine

Tagovi: