Zatvoreno 20 radnji zbog fiskalnih računa

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su u decembru obavili ukupno 107 kontrola i privremeno zatvorili 20 objekata zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Mjere privremene zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana izrečene su za pet poreskih obveznika na području koje pokriva Područni centar Banjaluka, te po četiri na područjima centara Bijeljina i Doboj, saopšteno je iz Poreske uprave Srpske.

Tokom kontrola je izdato i 48 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazni od 31.500 KM.

U saopštenju se podsjeća da Poreska uprava pojačane kontrole obavlja u okviru kampanje "Korak preduzmi, račun uzmi" čiji je cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa, jer se tako doprinosi borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga Srpske.

Inspektori Poreske uprave će i u narednom periodu pojačane kontrole obavljati svakog radnog dana, ali i u dane vikenda, i to u smjenama.

Iz Poreske uprave pozivaju poreske obveznike da poštuju zakonske propise u ovoj oblasti i sebe ne dovedu u situaciju da u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika budu privremeno zatvoreni na period od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnog računa.

 

Tagovi: