Drva i odjeća za bebu pomogla mladom bračnom paru

U svega nekoliko dana prikupljena je značajna količina humanitarne pomoći i novca za mladi bračni par Edina (28) i Amelu (21) Velić, koji skupa sa dvomjesečnom bebom žive na rubu egzistencije, kao podstanari u staroj i trošnoj kući u selu Podlug, nadomak Sanskog Mosta.

Nakon što su Nezavisne objavile priču o ovoj porodici, koju su prenijeli brojni mediji u BiH, donatori i humani ljudi uključili su se u akciju za pomoć Velićima.

Humanitarna organizacija "Dirhem" obezbijedila je za ovu porodicu deset metara ogrevnog drveta te su Velići na taj način riješili jedan od najvećih problema pred nastupajuće hladne dane.

- Stigla nam je i značajna količina hrane i odjeće, kako za nas tako i za bebu, a prikupljeno je i dosta novca. Možemo samo da zahvalimo svim dobrim ljudima koji su nam pomogli i da poželimo da niko nikada ne dođe u ovakvu situaciju - kaže Edin Velić.

Podsjećamo da se situacija u ovoj porodici dodatno pogoršala nakon što je on doživio tešku povredu ruke, kada se posjekao sjekirom, zbog čega trenutno nije u stanju da obavlja fizički rad. Nakon povrede imao je komplikovanu neurohiruršku operaciju ruke u Bihaću, ali zbog nedostatka novca nije mogao da putuje na kontrole.

Velić kaže kako je za izdržavanje porodice zarađivao radeći sezonske i teške fizičke poslove, ali da je sada, zbog teške povrede, spriječen u tome. Skupa sa mladim supružnicima i njihovom bebom živi i Edinova majka Đemila, koja iz Hrvatske prima skromnu penziju koja iznosi svega 150 maraka i to su jedina sredstva na koja mogu računati.

Velići su izbjeglice iz Novog Grada, a kako im je devastirana imovina ne mogu se vratiti kući. Već duže vrijeme žive u objektu čiji je vlasnik srpske nacionalnosti, koji trenutno boravi u Banjaluci i ima razumijevanja za njihove probleme.

(NEZAVISNE)

Tagovi: