VOZAČI OPREZ: Mokri i klizavi kolovozi

Zbog kiše koja jutros pada u većem dijelu Republike Srpske saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, ali bez zastoja i posebnih ograničenja, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog veće mogućnosti odrona kamenja i zemlje na kolovoz, vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja, izbjegavanje rizičnih preticanja i poštovanje ograničenja brzine. 

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično. 

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac". 

Počeli su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac. 

U zoni izvođenja radova /izgradnja dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor/ na magistralnom putu Klašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na sat. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila. 

Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac kroz selo Brestvo. Planirano je da radovi traju do 31. decembra. 

Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže na magistralnom putu Novi Grad dva-Novi Grad tri saobraćaj je regulisan privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom. 

U toku su radovi na sanaciji klizišta "Cerova kosa dva" i "Cerova kosa tri" na magistralnom putu Kozarska Dubica-Prijedor, pa će se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom. 

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta. 

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, a radi izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Mitrovići, radi radova na kanalizacionoj mreži izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. 

Na magistralnom putu Vukosavlje-Karuše-Johovac-Rudanka u mjestu Johovac, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put. 

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. 

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja. 

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-Čelić, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. 

Na dionici regionalnog puta Bukovica-Obodnik izvode se radovi na polaganju optičkog kabla. 

Zbog sanacije staničnih zgrada na dionici Razboj-Rudanka /u mjestu Gornja Ostružnja/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji puta zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno je preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj. 

Na regionalnom putu dionica Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na mjestu klizišta Karanovac-Mitrovići saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača na snazi je zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tona i autobuse klase "M3", dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac. 

Zabrana se ne odnosi na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimana regionalnim putem Bratunac tri-Drinjača. 

U Federaciji BiH /FBiH/ Na auto-putu Lepenica-Tarčin, na izlazu iz tunela Grab, zbog sanacionih radova saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom, a moguće je sporije saobraćanje i na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar, Topčić Polje-Lašva, Jošanica-Stup, Priboj-Simin Han i Simin Han-Caparde, kao i magistralne puteve na području Prozora, Olova, Kladnja i Livna. 

Zbog održavanja Međunarodne auto utrke na brdskim stazama na magistralnom putu Cazin-Srbljani doći će do obustave saobraćaja od 9.00 do 22.00 časa i sutra od 8.00 do 22.00 časa, a vozila će biti preusmjerena na regionalne i lokalne puteve. 

Na magistralnom putu Kupres-Šuica od 10.00 do 13.00 časova saobraćaj će se odvijati usporeno za vrijeme održavanja polumaratona. 

Na graničnim prelazima zadržavanja su trenutno od 15 do 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Tagovi: