Srbac: Asfaltiran školski prilaz

Građevinsko preduzeće ''Gradis invest'' iz Srpca asfaltiralo je u srijedu prilaz Osnovnoj školi ''Jovan Jovanović Zmaj'' iz Srpca što je prvi put da je izvršena rekonstrukcija ovog dijela školskog prostora još od 1977. godine kada je vršeno prekrivanje i uređenje potoka Kosolinac.

Sredstva za ovu investiciju obezbijedilo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS u skladu sa obećanjem ministra Dane Maleševića koji je najavio ovaj projekat prilikom posjete Srpcu u oktobru ove godine.

„Zahvaljujem se ministru koji je uvidio važnost ove investicije jer školski prostor sada izgleda mnogo ljepše. Iduće godine ćemo spojiti prilaz sa parkingom škole, tako da će školsko dvorište biti još uređenije. U saradnji sa resornim ministarstvom, uskoro ćemo izvršiti i radove u područnoj školi u Poveliču koja će dobiti novu stolariju“, rekao je direktor škole, Slavko Dragosavljević.

Radove na asfaltiranju prilaza obišli su načelnik opštine Mlađan Dragosavljević, načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić i potpredsjednik Skupštine opštine Miloš Budić.

„Ministar Dane Malešević je veoma brzo obezbijedio sredstva za ovu investiciju koja je uljepšala ne samo školsko dvorište, već i uži centar grada. Zahvaljujem se i kabinetu predsjednika Republike Srpske koji je izdvojio sredstva u iznosu od 20 hiljada KM za nabavku stolarije u Nožičkom. Sanacija škola je jedan od naših prioriteta, pa smo tako izdvojili simbolična sredstva i za sanaciju područne škole u Prijebljezima“, rekao je načelnik Mlađan Dragosavljević.

(srbac-rs.com)

Tagovi: