Mileni Dravić ''Dobričin prsten'' za životno djelo

Ugledna glumačka nagrada Udruženja dramskih umjetnika Srbije za životno djelo u 2016. godini - Nagrada ''Dobričin prsten'', biće dodijeljena Mileni Dravić na svečanosti u petak, 15. decembra na sceni Zvezdara teatra u Beogradu.

Istovremeno će biti predstavljena i 22. knjiga iz edicije posvećene dobitnicima "Dobričinog prstena" - monografija o umjetničkom opusu Milene Dravić, autora Tatjane Nježić, saopštilo je Udruženje dramskih umjetnika Srbije.

Milena Dravić je 30. laureat ovog visokog staleškog priznanja.

U programu svečanosti dodjele učestvovaće: Dušan Kovačević, Dejan Mijač, Јagoš Marković, Јelisaveta Seka Sablić, Rade Šerbedžija, Radoslav Zelenović, Branka Petrić, Stefan Arsenijević, Јelena Đokić, Zdravko Šotra, Јasna Đuričić, Vasil Hadžimanov...

Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića (izrada Zlatare Јokić, Beograd), od unikatne oslikane diplome (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića), kao i monografije posvećene dobitniku.

U konkurenciji za nagradu bilo je 11 glumica i glumaca. Žiri je odluku donio većinom glasova, a radio je u sastavu: glumci Јasna Đuričić, prethodni dobitnik, Anita Mančić, Predrag Ejdus, predsjednik žirija, i Vojislav Brajović, zatim dramski pisac Milena Marković i reditelji Nebojša Bradić i Egon Savin.

Dodjelu Nagrade finansijski su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, a podršku organizaciji svečanosti dao je Zvezdara teatar.

Tagovi: