Srpčanin Dragan Sekulić glumi u spotu grupe ''Miligram''

Apsolvent Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu, Dragan Sekulić (23) iz Bardače kod Srpca, ostvario je glavnu ulogu u spotu za pjesmu ''Amanet'', popularne grupe ''Miligram'', koji je za sedam dana od objavljivanja zabilježio skoro milion pregleda na YouTube.

Talentovani Srpčanin glumi mladića koga prate samo pehovi, a u jednom momentu nađe se i na meti kriminalaca. Poziv za snimanje spota u potpunosti je opravdao, iako je za njega ovo bilo novo iskustvo.

„Drugarica je dobila poziv od producenta za nastup u drugom video klipu i predložila mene za ovaj spot, tako da sam se sasvim slučajno našao u ovoj ulozi. Atmosfera na snimanju je bila sjajna i veoma dobro sam se zabavio“, rekao je Dragan.

Za razliku od mladića od spota kojem ništa ne ide od ruke, Dragan u privatnom životu ostvaruje samo uspjehe. Trenutno igra u predstavi „Elektra“ po tekstu Danila Kiša koja je postavljena na maloj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Jednu od glavnih uloga ostvario je i u predstavi „Šeherezada“, po motivima iz 1.001 noći, koja se nalazi na repertoaru Dorćolskog narodnog pozorišta, a sa predstavom „Skoro pa vuk“, koja je proglašena najboljom na drugom Jesenjem pozorišnom festivalu u Drvengradu, nastupa u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ u Beogradu.

Dobro se snalazi i u radu sa djecom, pa tako nastupa i u dječijim predstavama „Motori“ i „Snežna kraljica“ koje su na repertoaru lutkarskog pozorišta „Pinokio“.

„Imam već solidno glumačko iskustvo iza sebe, a posebne emocije vežem za diplomsku predstavu „Kući“ koju smo radili skoro četiri mjeseca sa našom profesoricom Biljanom Mašić. Predstava je nastala po tekstu Ljudmile Razumovske i sa njom smo gostovali na festivalu Skomrahi u Skoplju, a na festivalu VGIK Filmske akademije u Moskvi smo za nju čak dobili i nagradu“, rekao je Dragan.

Iza sebe ima nastup i na studentskom internacionalnom festivalu u Bukureštu gdje je gostovao sa predstavom „Plen“ a prije dvije godine je sa studentima beogradske Akademije za pozorište i film nastupio u rodnom Srpcu sa predstavom “Opera za tri groša”.

Mladi Srpčanin se našao u profesionalnom svijetu glume nakon što je osvojio drugo mjesto na prijemnom ispitu u Beogradu među 341 kandidatom i dobio stipendiju iz budžeta Republike Srbije. Jedini je student iz Republike Srpske koji je na ovoj akademskoj godini položio prijemni ispit a društvo mu prave studenti iz Beograda, Čačka, Trstenika, Kragujevca i drugih gradova Srbije.

Ima velike planove za naredni period, pa će tako, između ostalog, od januara iduće godine nastupati sa predstavom „Plen“ u Akademskom pozorištu „Branko Krsmanović“ iz Beograda koje postoji već 95 godina i najstarije je studentsko pozorište na svijetu.

„Raduje me što sam dobio i jednu manju ulogu u novom filmu Srđana Golubovića pod nazivom „Otac“, koji će se snimati od februara u Beogradu. Prije par godina sam glumio u filmu „Letnja škola jahanja“ zajedno sa Svetozarom Cvetkovićem, a pojavio sam se i u kratkom filmu „Klavire prevozi Ostoja“ koji je dobio nagradu za najbolji scenario na festivalu u San Dijegu, a bio je i u selekciji Bruklin film festivala“, kaže Dragan.

Iako je pretrpan brojnim glumačkim obavezama, Dragan nađe vremena da skokne do Srpca i posjeti porodicu i prijatelje, a održao je i nekoliko radionica sa glumcima iz amaterske pozorišne trupe „Milenijum“. U kontaktu je i sa članovima Dramskog studija „Daske“ u Laktašima gdje je ostvario neke od prvih glumačkih koraka.

Spot “Amanet” u kojem glumi Dragan Sekulić možete pogledati klikom na ovaj link, a pored toga, Dragan se pojavljuje i u drugom spotu Miligrama “Pogrešna noć” koga možete pogledati klikom na ovaj link.

Tagovi: