Banjalučani spremaju paketiće za djecu iz malih opština

Više od 200 djece iz malih opština biće obradovano novogodišnjim paketićima, u okviru tradicionalne akcije ''Novogodišnje srce''.

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” razveseliće djecu iz socijalno ugroženih porodica u šest opština Srpcu, Krupi na Uni, Oštroj Luci, Vukosavlju, Pelagićevu i Sanskom Mostu, a sugrađani akciju mogu podržati doniranjem slatkiša, igračaka i školskog pribora.

Kao i svake godine, posjetiće Sigurnu kuću i mališane hospitalizovane u Univerzitetsko-kliničkom centru RS, te djecu u Centru za rehabilitaciju sluha i govora.

Koordinatorka akcije Daniela Ratešić Došen ističe da akcija za sada dobro ide i podsjeća da će pripremiti paketiće za djecu do deset godina.

"Podržite i ove godine našu akciju kako bismo paketićima obradovali što više djece za novogodišnje praznike. Budimo ljudi, jer dječiji osmijeh je najveći poklon za sve nas", poručila je Ratešić Došen.

U sklopu akcije organizuju se i druženja sa poznatim Banjalučanima, kojoj su se do sada odazvali muzičari Vanja Mišić, Lukijan Ivanović i mladi Sergej Pajić.

U subotu, 9. decembra, akciju će promovisati glumac Narodnog pozorišta RS Ljubiša Savanović, a 16. decembra pjevačica Marija Šestić.

Sva druženja održavaju se od 10.30 do 12.30 u Tropic centru Banjaluka.

Akcija traje do 16. decembra, nakon čega će volonteri organizacije “Budimo ljudi” uz pomoć Deda Mraza obradovati mališane čiji roditelji nisu u mogućnosti da im priušte paketić.

Euro Blic

Tagovi: