Vapaj majke: Pomozite da moja djevojčica ne ide gladna u školu

Ova samohrana majka s kćerkom Eminom koja ima problema s vidom donedavno je živjela u prostoriji alternativnog smještaja za porodice u stanju socijalne potrebe koja se nalazi u Memićima nadomak Kalesije, a uz pomoć lokalnih vlasti izmještene su u uslovniji i veći stan.

Međutim, sreća je kratko trajala, s obzirom da je nedavno urađenom revizijom novčane socijalne pomoći iznos od 130 KM ovoj porodici umanjen na 70 maraka.

"Mi sad nemamo od čega živjeti. Ovaj novac nam ne može biti ni da pokrijemo troškove režija, a o kupovini lijekova ne mogu ni razmišljati. Jednom sam pokušala izvršiti samoubistvo lijekovima, a sada mi dođe ponovo da učinim to, jer ne mogu gledati moju Eminu da već dva dana u školu ide gladna, bez užine", kaže Šefika.

Ova očajna majka moli za pomoć sve dobre ljude. Trenutno, ističe ona, uopšte ne želi razmišljati o sebi i činjenici da ne može kupiti prijeko potrebne lijekove.

"Zimski period je došao, a problema s grijanjem nemamo jer nam je jedan čovjek prije nekoliko dana kupio četiri metra drva. Sada su nam potrebne osnovne životne namirnice, jer vjerujte da danas u kući nemamo šta jesti. Emina je svaki dan u školi do 19 sati i danas ne znam kako će izdržati gladna", kaže Šefika.

Porodicu Mujkić možete posjetiti u Memićima kod Kalesije ili ih kontaktirati na broj 061/086-097. 

Ukoliko finansijski želite pomoći porodicu Mujkić možete to učiniti preko žiroračuna 1321 402 011 478 221 u NLB banci – filijala Kalesija. 

Iban Ba – 3913 214 103 4955 9809. Broj partije deviznog računa: 103 495 598 na ime Šefika Mujkić.
Klix.ba

Tagovi: