Srbija stotkom srušila Gruziju

Košarkaši Srbije su napravili još jedan, veoma važan korak ka plasmanu u drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket. U drugom kolu grupe G u hali "Aleksandar Nikolić" savladana je Gruzija sa 105:87 (21:21, 23:24, 30:19, 31:23).

Dva meča - isto toliko pobjeda. Bolje nije moglo! Košarkaši Srbije su maksimalno odradili prvi "prozor" u kvalifikacijama za Mundobasket i zasjeli su na čelo tabele. Jesu se momci više namučili na duelu protiv Gruzije nego što je to bio slučaj protiv Austrije, ali rival nije do kraja mogao da parira našim borbenim košarkašima.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su lomili otpor protivnika u prvom poluvremenu, da bi utakmicu prelomili odličnom igrom u trećoj četvrtini.

Košarkaši Srbije su do novog trijumfa došli borbenom i raznovrsnom igrom, a u prvi plan su iskočili Miroslav Raduljica sa 28 poena i Milan Mačvan sa 18, dok je goste vodio Majk Dikson sa nevjerovatnih 36 poena.

Dakle, prvi dio kvalifikacija je uspješno odrađen, košarkaši Srbije su prvi na tabeli i jednom nogom su u narednoj fazi kvalifikacija. Podsjetimo, tamo će se plasirati po tri najbolje selekcije iz svake grupe.

Euro Blic

Tagovi: