Jednogodišnjoj djevojčici potrebna pomoć dobrih ljudi

Mia Mujadžić je jednogodišnja djevojčica iz Cazina, živi u Puškarima, u peteročlanoj porodici. Rođena je 23. augusta 2016. godine.

Taj dan trebao je biti najsrećniji dan u ovoj porodici, a pretvorio se u početak teške i dugotrajne borbe za normalan život djevojčice koja se od rođenja do danas ne predaje uprkos teškom životnom stanju u kojem se našla.

Za posljedice i progresivnost bolesti nije kriva. Razboljela se greškom medicinskog osoblja. Dijagnoza je teško oštećenje mozga, mikrocefalija - epilepsija.

U borbu za normalan i kvalitetan život cazinske heroine od dana kad je saznala za ovaj slučaj, uključila se i čitava bh. javnost. Porodica Mujadžić, u kojoj niko ne radi, teško finansijski uspjeva djevojčici obezbijediti sve što joj treba. Finansije se jednostavno "tope" pod okriljem cjenovnika jednog nedužnog djeteta s PP-om.

Armijo dobrih ljudi, Mia vas opet treba, ovaj put više nego ikad!

Za dalji napredak potrebna joj je odgovarajuća doktorska pomoć koju je moguće da dobije u Istanbulu. Mjesečni predračun iz Medical Park bolnice, kojim su obuhvaćene vježbe prilagođene njenom stanju, pulmološki pregled, EEG sa anestezijom, MR glave sa anestezijom te ostali bolnički troškovi iznosi oko 6.500 eura. S obzirom da postoji mogućnost da će se boravak na klinici produžiti i na tri mjeseca, ukoliko Miino stanje bude dopuštalo, ova cifra će se utrostručiti.

Porodica Mujadžić i ovaj put vjeruje u ljudsku humanost i upućuje apel svim dobrim ljudima da im pomognu:

- Mi vas kao roditelji molimo da nam pomognete i ovaj put budete uz nas. Da sakupimo ovaj novac i pružimo našoj hrabroj strašnoj lavici da ima što kvalitetniji i bolji život.

Vrijeme ne igra u Miinu korist, ali se nadamo da će se armija male lavice još jednom okupiti i ujediniti i pomoći joj da prikupi ogromna novčana sredstva koja su joj potrebna kako bi dalje napredovala.

Od danas Mii možete pomoći i pozivom na humanitarni broj 090 291 008, koji ostaje otvoren do Nove godine. Pozivom na ovaj broj donirate 2 KM za liječenje djevojčice iz Cazina.

Pomoći možete i uplatama na sljedeći broj žiro računa:

Uplate za inostranstvo:

UniCredit banka dd. Kardinala Stepinca bb Mostar, BiH

S.W.I.F.T UNCRBA22
IBAN : BA39 3385202821719045

Na ime: Jasmin Mujadžić
Ul. naselje Puškari bb
77220 Cazin, BiH

KONTO: 40538128101-EUR

Uplate za BiH: UNICREDIT BANK 3385202119776993 na ime Jasmin Mujadžić.

(Cazin.net)

Tagovi: