Vehabije prijete Dodiku!

Prijetnje smrću koje su stigle u srijedu na zvanične imejlove predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, došle su iz vehabijskih zajednica u Federaciji BiH - saznaju ''Novosti''.

Ovo je za ''Novosti'' potvrdio i Dževad Galijašević, ekspert za borbu protiv terorizma.

- To se može i jasno vidjeti iz poruka "Srbe treba istrijebiti". Te prijetnje koje su stigle u srijedu su krajnji rezultat velikih proslava u desetak vehabijskih naselja u Federaciji nakon objave presude generalu Ratku Mladiću - kaže Galijašević

On dodaje da su prema informacijama do kojih je došao, vehabije širom Federacije BiH, a posebno u centrima Maoči, Dubnici i mjestu Briješću kod Sarajeva, burno proslavljali presudu generalu Mladiću.

- Vehabije su iznijele na kuće zastave ID i pozivali na ubijanje Srba. Zanimljivo je i da u srijedu nije bilo u vehabijskim naseljima bezbjednosnih službi BiH koje su mogle na licu mjesta da spriječe divljanje.

Portparol MUP RS Danica Gnjatović potvrdila je za "Novosti" da je primljena prijava o prijetnjama Dodiku, ali o detaljima nije mogla da govori.

Na zvanične imejl adrese predsjednika RS u srijedu je stiglo nekoliko mejlova sa prijetnjama smrću i uvredama na račun srpskog naroda da je genocidan i da ga treba istrijebiti.

(Novosti)

Tagovi: