Šahovski klub Srbac zauzeo drugo mjestu na Kupu RS

Šahovski klub Srbac osvojio je drugo mjesto na 22. Kupu Šahovskog saveza RS koji je održan proteklog vikenda u Banji Dvorovi.

Srpčani nisu uspjeli odbraniti titulu od prošle godine, ali su imali isti broj poena kao prvoplasirana ekipa Bratunca, međutim zbog određenih kriterijuma takmičenja, na kraju su se morali zadovoljiti drugom pozicijom.

„Imali smo pet pobjeda i remi, baš kao i Bratunac, ali zbog propozicija takmičenja ostali smo bez titule. Među našim najuspješnijim igračima je bio profesor matematike Srđan Jefić koji je osvojio 4,5 poena iz pet odigranih partija, a isti uspjeh ostvario je i petnaestogodišnji Bojan Maksimović koji je budućnost šaha, ne samo Republike Srpske već i cijele bivše Jugoslavije“, rekao je.

On je dodao da veliki broj igrača ovog kluba nije mogao nastupiti na takmičenju zbog finansijskih teškoća, ali su i pored toga zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Na takmičenju su učestvovale 23 ekipe iz cijele Republike Srpske, raspoređene u četiri takmičarske kategorije, odnosno senori, žene, omladinci i festivalska grupa.

(srbac-rs.com)

Tagovi: